20.02.2013 5219

Відлуння Афганських гір

     Битви закінчуються, а історія вічна… В минулому і афганська війна. 15 лютого у житті колишніх військових, які пройшли через муки, біль і втрати війни Афганістану, навіки залишиться як день пам’яті про чужу і жорстоку війну. Війну, яка залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків, чия юність була обпалена війною. Ще довго будуть тривожити всіх нас голоси загиблих і живих, адже війни не проходять безслідно. Багато воїнів-інтернаціоналістів не повернулись додому, заплативши надзвичайно велику  ціну за вірність обов’язку.

     Для нас, в першу чергу, Афганістан – це мужність воїнів, це вірність солдатській дружбі, це самопожертва і взаємодопомога, це  пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій обов’язок.

Битви закінчуються, а історія вічна…
Битви закінчуються, а історія вічна…

     Саме тому, за ініціативи голови ради студентського самоврядування  факультету агрономії Ю. Тітової  та членів ради О. Марценюка, М. Кириченко, студенти на чолі з Ю. Мельником – заступником голови ради студентського самоврядування університету, взяли участь у загальноміському мітингу, присвяченому 24 річниці виведенню військ з Афганістану.

     Студенти поклали вінки, запалили свічки та хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто не повернувся з цієї жахливої війни, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя.

Битви закінчуються, а історія вічна…
Битви закінчуються, а історія вічна…

     Летять, відлітають у вічність роки… Роки, скільки б їх не минуло, не зітруть у нашій пам’яті імена воїнів-афганців.

Заступник декана з виховної роботи факультету агрономії

Олена Черно