26.09.2020 4646

Відкриваємо нове у Європейський день мов

«Птицю пізнати по пір’ю, а людину – по мові»

«У кого гарна рідна мова, у того й душа здорова»

Українські народні приказки.

 

Відкриваємо нове у Європейський день мов
Відкриваємо нове у Європейський день мов
Європейський день мов відзначається в Україні нинішнього року 26 вересня. У 2001 році Рада Європи поставила за мету популяризувати багатомовність у Європі, адже завдяки мовному розмаїттю людство досягне ще більшого міжкультурного розуміння, а вивчаючи багатства культурної спадщини нашого континенту люди стануть багатограннішими та духовно багатшими.

Уманський національний університет садівництва сприяє зміцненню інтелектуальної бази та духовному зростанню і викладачів, і студентів. Тож у Європейський день мов працівники Наукової бібліотеки Уманського НУС пропонують усім бажаючим влаштувати собі казку.

Для цього слід відвідати Музейну кімнату бібліотеки, де об 11-й провідний бібліотекар Наталія Михайлова зустрічатиме відвідувачів, аби поринути в цікаву та незвичайну екскурсію. Присутні матимуть чудову нагоду зануритися в світ, у якому переплітаються легенди й історичні реалії. Дана екскурсія входить до офіційного переліку заходів, що проходять у рамках Днів європейської спадщини та проводяться спільно з об’єднанням «Умань туристична».

Також 26 вересня викладачі-куратори груп пропонують до прослуховування студентам виховну годину, присвячену Європейському дню мов, адже важливість для людини знання декількох мов полегшує спілкування та розширює кордони соціальної адаптації і межі пізнання. Це гарна нагода для молоді дізнатися цікаві факти про мови інших народів і розглянути родзинки й особливості рідної мови. Адже рідна мова – це музика та живопис людської душі.

Спілкуйтеся на здоров’я, вдосконалюйте свою мову та вивчайте вподобану! І хай у Європейський день мов вам відкриються великі життєві можливості!

 

Пресцентр Уманського НУС