05.05.2015 5013

Відбувся Всеукраїнський молодіжний форум профспілок

Молодь та профспілкові керівники областей з 28 по 29 квітня працювали на Всеукраїнському форумі, присвяченому темі майбутнього аграрної профспілкової молоді «Модернізація роботи профспілок, впровадження успішних практик». Від Уманського національного університету садівництва у ньому взяли участь голова профспілкового комітету університету Маргарита Парубок та магістр факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Олена Фоменко.

Захід проходив  у м. Київ у рамках спільного проекту Профспілки працівників АПК України та Центру Солідарності АФП-КВП в Україні та Білорусі. Форум зібрав 61 учасника з усіх куточків України, які розглядали актуальні питання:

Відбувся Всеукраїнський молодіжний форум профспілок
Відбувся Всеукраїнський молодіжний форум профспілок

1. Майбутнє профспілкових організацій аграрних навчальних закладів.

2. Правова сторона діяльності профспілок в Україні: переваги, можливості та перспективи.

3. Формування позитивного іміджу профспілок.

4. Соціальне партнерство.

5. Модернізація профспілок в сучасній Україні – практичний підхід.

На Форумі працювали запрошені експерти-тренери з Чернігівського навчально-методичного центру Федерації профспілок – Віталій Копиш, Володимир Ковальчук, фахівець ЦК Профспілки працівників АПК України з молодіжної політики Катерина Баришева, тренер з ефективних комунікацій й іміджу Іван Омелян.

Окрім обговорень, виступів експертів та тренерів форум продемонстрував успішні приклади роботи студентських профспілкових організацій вищих навчальних закладів аграрного спрямування. Олег Андрушків (Львівський національний аграрний університет), Олександр Малюхов (Харківський національний технічний університет сільського господасртва ім.П.Василенка), Володимир Литвиненко (Національний університет біоресурсів і природокористування України), Станіслав Писаренко (Полтавська державна аграрна академія) – за допомогою презентацій продемонстували кращі практики, застосовані в своїх профорганізаціях та висловлювали бачення розвитку Профспілки працівників АПК України.

Голови обласних організацій профспілки також брали активну участь у роботі Форуму та надавали власні надзвичайно корисні настанови й пропозиції щодо подальшого майбутнього і модернізації роботи організацій. Обговорювали й «наболіле», але найбільше вражали яскраві приклади «справедливих профспілкових перемог».

Також учасники ділилися власним досвідом створення, організації діяльності та цікавими подіями з життя своїх організацій. Запам'ятався показовий досвід створення профспілок у ТНК на прикладі  ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв».

Нові знання, знайомства, спільна робота, завдання з рефреймінгу, інтелектуальний фьюжн, заповнення бордів та планування своїх досягнень – стануть корисними у подальшій роботі профспілкової організації Уманського НУС.

На завершення хочеться констатувати наступне: профспілкові робітники – це надзвичайні люди, які точно знають ціну поняттям «честь», «гідність», «справедливість», а отже, готові до останнього боротися за законні права свої та своїх членів профспілок! Подібного роду заходи мають величезний мотивуючий та пізнавальний вплив на всіх учасників, а відповідно, допомагають знайти рішення й відповіді на хвилюючі питання (зокрема, що робити далі, як діяти в тій чи іншій ситуації), збагатитися позитивним досвідом та здобути нових друзів.

Відбувся Всеукраїнський молодіжний форум профспілок
Відбувся Всеукраїнський молодіжний форум профспілок

Участь у роботі форуму – доказ того, що в своїх діях та бажаннях допомогти профспілкові лідери сфери АПК є солідарними.

За матеріалами голови профспілкового комітету Уманського НУС Маргарити Парубок

 

Error