12.10.2019 5801

Відбулася ІХ Всеукраїнська науково-практична конференція «Менеджмент ХХІ століття: проблеми і перспективи»

Із 175 річницею заснування Уманського національного університету садівництва співпав ювілей доволі молодого та улюбленого для всієї університетської родини факультету – 20-річчя створення факультету менеджменту. Яскраві та безпосередні, активні та прогресивні вони є двигуном розвинутого суспільства та гордістю Уманського НУС.

Саме даним подіям була приурочена традиційна ІХ Всеукраїнська науково-практична конференція «Менеджмент ХХІ століття: проблеми і перспективи», що відбулася нині. До заходу долучилися викладачі, студенти, випускники факультету менеджменту та всі охочі дізнатися: хто ж такі ці новатори, які протистоять консерватизму та перебувають у вирі постійних змін, крокуючи в ногу з сучасними тенденціями у сфері менеджменту?

Період, коли даний факультет було виокремлено в окремий структурний підрозділ, це – час високої технологічної і підприємницької активності, котрий вимагав швидше адаптації, ніж нововведень, і здатності діяти на перспективу. Нині даний факультет вивів на поле професійної діяльності безліч впливових підприємців і державних діячів, професіоналів справи, яку гідно несуть викладачі навчального закладу, пишаючись своїми випускниками та щиро цінуючи колег.

Усі історичні аспекти виокремлення факультету менеджменту в Уманському НУС присутні мали змогу почути з виступів учасників пленарного засідання. З виступами до присутніх звернулися: Михайло Мальований, проректор з науково-педагогічної роботи привітав колектив факультету від імені ректора Олени Непочатенко, розповівши про своє навчання й особливе ставлення до менеджменту; Анатолій Роєнко, перший декан факультету менеджменту, на плечі якого випала нелегка та цікава участь новоутворення й організації факультету та колективу; Наталія Вернюк, декан факультету, щиро подякувала колегам і студентам за наполегливу та цікаву співпрацю й успішну реалізацію проектів, заходів, конкурсів, за здатність використовувати нові форми та методи управлінської діяльності, працювати на засадах підприємництва, перемагати у конкурентній боротьбі та крокувати в ногу з тенденціями розвитку менеджменту; Віталій Коробко, комерційний директор компанії ТОВ «Украгрозапчастина», колишній студент факультету, згадав щасливі роки навчання: виробничі практики у полі та на фермах, отримання серйозного наукового досвіду, здобуту в навчанні цілеспрямованість у досягненні мети. Також Віталій Васильович висловив велику вдячність викладацькому колективу факультету й університету за успішну кар’єру.

До загалу звернулася й Валентина Мовчанюк, начальник управління агропромислового розвитку Уманської районної державної адміністрації, яка висловила вітання та сподівання колективу на нові кадри, які «… обов’язково стануть новою генерацією молоді, яка стане освіченою гідною заміною нинішнім владним управлінцям».

З особливою теплотою звернувся до присутніх професор Борис Дмитрук, який 23 роки був завідувачем кафедри економіки, а потім – менеджменту зовнішньоекономічної діяльності на факультеті менеджменту та з властивими лише йому жартами про Хому Хаєцького розповів присутнім цікаві спогади з періоду його викладацької діяльності в університеті, зауваживши про важливість вмінь «… щоразу при нагоді навчатися, ставати гідним фахівцем, щоб за такого фахівця боролися роботодавці». Підтримав колегу і колишній завідувач кафедри менеджменту професор Анатолій Бурик, який висловив сподівання на розвиток факультету.

Модератором заходу та гідним представником організаційного комітету виступила Ніна Пітель, заступник декана факультету менеджменту з наукової роботи. Ніна Якимівна спрямовувала хід урочистої частини відкриття конференції в русло, що гармонійно сприймалося слухачами та налаштовувало одночасно на подальшу роботу в секційних засіданнях, яких за планом ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції налічувалося сім і вони охоплювали всі напрями розвитку та реалізації сучасного менеджменту.

Вони сучасні, вони – справжні. Організація конференції продумана до тонкощів: на гостей та учасників, біля аудиторії, чекала яскрава фотозона, привітні дівчата пригощали кавою та смаколиками. Деталі, що покращують настрій, для них є вже нормою життя. Привітність та неймовірна повага до гостей, надане слово кожному з випускників і викладачів говорить і про високу духовність всіх 54 членів колективу. І їх наслідують студенти, які, звісно, стануть успішними управлінцями в нашій молодій державі.

Всі члени колективу, нинішні чи попередники, студенти факультету та випускники є, свого роду, новаторами, людьми, які протистоять консерватизму, особистостями, які завжди готові змінюватися та вдосконалюватися, орієнтуючи своє управління в русло вимог сьогодення задля успішних результатів.

Тож плідної праці вам, шановні управлінці, на ниві новотворень і наукових звершень. Хай ваша діяльність приносить лише задоволення й успіх, а міцне здоров’я та гарні люди – завжди будуть з вами! З ювілеєм, факультет менеджменту!

 

Прес-центр Уманського НУС