23.04.2018 5395

«Інспектор Метео» запрацював в Уманському НУС

Нещодавно компанією «Ай Ті-Лінкс»  встановлено метеостанцію «Інспектор Метео» в саду Уманського національного університету садівництва, використання якої у практичному садівництві дозволяє контролювати різноманітні характеристики локальних агробіоценозів і здійснює значний позитивний вплив на планування проведення сільськогосподарських робіт, попереджуючи захворювання рослин і появу шкідників. За допомогою подібних метеостанцій садівник (фермер) має можливість протягом усього року стежити за погодними умовами на певному об'єкті (в саду, теплиці чи полі) в режимі онлайн, де б він не знаходився. 

Дана метеорологічна станція обладнана різними датчиками: температури повітря; кількості опадів; напрямку та швидкості вітру; відносної вологості повітря; атмосферного тиску тощо. Важливою опцією, що її забезпечує метеостанція, є отримання SMS-попереджень щодо настання критичних умов для розвитку культур чи фітофагів.

«Інспектор Метео» запрацював в Уманському НУС
«Інспектор Метео» запрацював в Уманському НУС

Оскільки розвиток більшості хвороб рослин залежить від погодних умов, отримані з метеорологічної станції дані допомагають розробити та впровадити необхідні формули для прогнозування поширення хвороб і розвитку шкідників для різних видів сільськогосподарських культур у режимі реального часу .

Застосування метеостанції «Інспектор Метео» допоможе зменшити ймовірність розповсюдження хвороб рослин і поширення шкідників; заощадити кошти на внесення засобів захисту рослин у разі відсутності ризику;  збільшити врожайність і якість продукції, що вирощується; визначити норми поливів для конкретних культур.

Всі спостереження метеостанції будуть використовуватися студентами під час проведення лабораторних і практичних занять, написання курсових та дипломних робіт, а також науковцями університету.

Компанія «Ай Ті-Лінкс» працює з 2007 року та  є виробником систем автоматичного управління, а свої зусилля концентрує переважно на умовах тісної співпраці з сільськогосподарськими підприємствами.

«Інспектор Метео» запрацював в Уманському НУС
«Інспектор Метео» запрацював в Уманському НУС

Для сільського господарства компанія «Ай Ті-Лінкс»  пропонує систему GPS моніторингу, новітні професійні on-line метеостанції та web-орієнтований сервіс для контролю за погодними умовами,  систему для автоматичного управління поливом  для садів, ягідників і теплиць, управління мікрокліматом в теплицях.  Компанія створює та впроваджує рішення для будь-яких господарств: від найпростіших до найскладніших,  займається розробкою  та виробництвом обладнання і програмного забезпечення в Україні. Тісно співпрацює з науковими та навчальними закладами, а також окремими науковцями для розвитку сервісу прогнозування шкідників і хвороб, визначення оптимальних умов поливу для різних культур і покращення он-лайн сервісів для кінцевих користувачів.

«Інспектор Метео» запрацював в Уманському НУС
«Інспектор Метео» запрацював в Уманському НУС