24.09.2021 4850

Упередимо небезпеку разом!

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ і який реалізує державну політику у сфері цивільного захисту, захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій і запобігання їх виникненню, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, рятувальної справи, гасіння пожеж, пожежної та техногенної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб, а також гідрометеорологічної діяльності.

За ініціативою факультету агрономії та ради студентського самоврядування до Уманського національного університету садівництва з метою проведення викладачам і студентам практично-роз’яснювальної роботи завітали інспектори та провідні фахівці ДСНС.

Упередимо небезпеку разом!
Упередимо небезпеку разом!

Ігор Безкоровайний – головний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Уманського районного управління, Вікторія Омельчук – лейтенант, провідний фахівець відділу цивільного захисту та Володимир Давиденко – головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям здійснюють не лише організаційне забезпечення ведення реєстру нормативно-правових актів з питань пожежної і техногенної безпеки, здійснюють порядок проведення нетехнічного та технічного обстеження територій на наявність вибухонебезпечних предметів, маркування небезпечних ділянок, їх очищення, а й проводять роз’яснювальну роботу з цивільним населенням. І протягом цього тижня рятувальники провели лекції перед студентами факультетів агрономії й економіки і підприємництва, аби в майбутньому молодь і науково-педагогічні працівники вміли правильно реагувати на виникнення та ліквідацію пожежних ситуацій, акцентувавши при цьому увагу слухачів на тому, що уникнення причин небезпечних ситуацій допоможе людям зберегти здоров’я собі та близьким.

Зокрема, доповідачі наголосили, що у разі виникнення пожежі (надзвичайної ситуації) необхідно заздалегідь знати, де і які засоби пожежогасіння (ліквідації надзвичайної ситуації), зв'язку (телекомунікацій) розміщені і як ними користуватися: «У жодному випадку не слід панікувати, адже це допоможе оцінити ситуацію та викликати рятувальників за коротким номером «101»».

Окремо рятувальники зауважили на дотриманні низки вимог у випадку виникнення пожежі чи надзвичайної ситуації.

Команда запрошених рятувальників нині працює на запобігання й упередження надзвичайних подій. Адже тільки виважені дії і обізнаність допоможуть цивільному населенню уникнути ситуацій, у яких без рятувальників вже не впоратися. Окремо студенти та викладачі мали змогу використати вогнегасник і власноруч перевірити методи пожежогасіння ними.

Упередимо небезпеку разом!
Упередимо небезпеку разом!

Дякуємо організаторам, студентам, викладачам, запрошеним інспекторам і фахівцям за змістовну та корисну інформаційну роботу, і пам’ятайте: знання та дотримання правил безпеки до та під час пожежі може врятувати здоров’я і життя людей і запобігти матеріальним збиткам. Будьте здорові!

Пресцентр Уманського НУС