27.09.2020 4784

Уманський НУС – учасник «Днів європейської спадщини»

З 23 вересня по 4 жовтня у місті Умань вчергове реалізовуватиметься проєкт «Дні Європейської спадщини», незмінним учасником якого є Уманський національний університет садівництва.

Тематика цьогорічного заходу – «Спадщина і освіта: уроки, які варто повторити». Тож 26 вересня університет садівництва зустрічав гостей на території студмістечка. Неймовірна краса осіннього двору затишного вишу вразила відвідувачів, а професійність і гостинність колективу дозволила учасникам проєкту відпочити та надихнутися на нові звершення.

Згідно правил і вимог адаптивного карантину, на старті заходу учасникам було проведено температурний скринінг та перевірено індивідуальних засобів протиепідемічного захисту обличчя. Загалом же під час екскурсії гості відвідали бібліотеку та музейні кімнати Уманського НУС. Присутні захопилися цікавою історію становлення університету, прогулялися дворами та коридорами найстаріших корпусів навчального закладу, поринувши у  176-річну історію. Зацікавила та здивувала гостей специфіка вирощування екзотичних для нашої місцевості рослин, які вони мали можливість споглядати в університетських оранжереях. Розповіді працівників і викладачів захоплювали присутніх, адже теплично-оранжерейний комплекс сягає функціонував ще з початку забудови перлини міста та розкішної сусідки Уманського національного університету садівництва – «Софіївки». Тобто оранжерея має понад 200-річну історію, слугуючи не лише окрасою для навчального закладу, а й потужною навчально-науковою базою для виховання висококваліфікованих фахівців.

Уманський НУС – учасник «Днів європейської спадщини»
Уманський НУС – учасник «Днів європейської спадщини»

Пізнавально-просвітницькі екскурсії – одна з важливих складових діяльності університетської спільноти, адже вони є активним вектором розвитку й утвердження позитивного іміджу навчального закладу на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Пресцентр Уманського НУС

Рубрика: Бібліотека