15.12.2021 4892

Уманський НУС – у п’ятірці національних лідерів UI GreenMetric

Уманський НУС – у п’ятірці національних лідерів UI GreenMetric
Уманський НУС – у п’ятірці національних лідерів UI GreenMetric

Котрий рік поспіль Уманський національний університет садівництва є учасником UI GreenMetric World University Rankings.  За результатами 2021 року навчальний заклад з 4 позицією увійшов у п’ятірку кращих по Україні!

UI GreenMetric World University Rankings – це перший і єдиний рейтинг університетів у світі, що оцінює прихильність кожного університету-учасника до розвитку «екологічно чистого» навчального закладу. У рейтингу розглядаються 6 показників: благоустрій та інфраструктура, енергетика та зміна клімату, відходи, вода, транспорт та освіта.

У 2020 році учасниками рейтингу стали 912 університетів з 84 країн, у 2021 році учасників стало вже 956.

Від України до рейтингу долучилися 13 університетів з різних регіонів. Уманський НУС у загальносвітовому рейтингу посідає 475 позицію, а загалом вітчизняні заклади вищої освіти зустрічаються у рейтингу з 223 по 903 сходинку.

Рейтинг UI GreenMetric World University Rankings є своєрідним індикатором для суспільства всієї планети, засвідчуючи наявність прогресивних закладів вищої освіти, готових до роботи над вирішенням проблем сьогодення заради можливостей розвитку та майбутнього для наступних поколінь.

 

Пресцентр Уманського НУС