30.08.2013 5031

Уманський НУС тісно співпрацює з освітянами району та міста

Із безлічі професій на Землі, які вже є, яких ще будуть вчити, – є

головна, як віщий, сущий хліб, і назва цій професії – Учитель.

    Щороку у переддень початку нового навчального року традиційно проходять освітянські зустрічі. Серпневі конференції – особлива педагогічна традиція, зігріта теплом останніх літніх днів і любов’ю до професії учителя.

   28 серпня відбулася конференція педагогічних працівників Уманського району, в якій взяли участь загальноосвітні школи та дошкільні навчальні заклади. 

   Уманський національний університет садівництва впродовж багатьох років підтримує тісну співпрацю з освітянами, адже випускники шкіл є майбутніми студентами навчального закладу.

   Учасники та гості конференції мали чудову нагоду помилуватися виставкою, на якій експонувалися творчі роботи учнів та вихованців дошкільних закладів району.

   На конференції, яка проходила під гаслом «Якість знань – головна наша турбота», було підведено підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти району у 2012-2013 рр. та розглянуто перспективи її розвитку.

   Зі святом педагогів привітали почесні гості: голова Уманської райдержадміністрації Анатолій Петренко, голова Уманської районної ради Сергій Кулібаба, ректор Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини Наталія Побірченко, проректор з наукової та інноваційної діяльності Уманського національного університету садівництва професор Віктор Карпенко та головний спеціаліст Департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Оксана Губенко.

   Представник від Уманського національного університету садівництва Віктор Карпенко у своєму виступі щиро привітав учасників та гостей педагогічної конференції з Днем знань, побажав наснаги, терпіння, творчих злетів у роботі, а також вдячних вихованців та учнів.

   Зупинившись на досягненнях університету за попередній навчальний рік, які можливі лише за умови об’єднання зусиль усіх ланок освіти та підтримання тісної співпраці між ними, Віктор Петрович зазначив: «Колектив Уманського національного університету садівництва висловлює вам щиру вдячність за ваших випускників, які вже незабаром стануть нашими студентами, за високий рівень знань, якими ви щедро поділилися з ними, за толерантність, чуйність, вихованість і розуміння, які ви заклали в їхні душі і серця. Адже саме професійність учителів дозволила нам налагодити тісну співпрацю із школами Уманського району. І ми маємо надію, що в майбутньому цей зв’язок не припиниться, а буде лише міцнішати і розвиватися».

   Наймолодших вчителів району, які поповнили освітянські ряди педагогічних колективів району, вітали ректор Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини Наталія Побірченко та начальник відділу освіти Уманської райдержадміністрації Оксана Супрунець.

   На педагогічній конференції голова Уманської райдержадміністрації Анатолій Петренко після вітального слова на адресу педагогів вручив подяки головам сільських рад, які беруть активну участь в освітньому процесі свого села; до вітань приєднався голова Уманської районної ради Сергій Кулібаба, який вручив грамоти та цінні подарунки кращим педагогам району; головний спеціаліст Департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Оксана Губенко також виконала приємну місію нагородження Почесними грамотами кращих вчителів Уманського району.

   Під час конференції молодим спеціалістам-педагогам від райдержадміністрації було вручено сертифікат на отримання квартир. А найціннішим подарунком для ЗОШ с. Ладижинка став шкільний автобус, придбаний за кошти облдержадміністрації.

   29 серпня відбулася конференція працівників освіти міста Умань. Знову фойє міського Будинку культури прикрашала виставка досягнень педагогічних колективів навчальних закладів. Учасники та гості пленарного засідання міської серпневої конференції працівників освіти слухали доповідь «Про підсумки роботи 2012-2013 навчального року та завдання щодо розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у 2013-2014 навчальному році» начальника відділу освіти Уманської міської ради Оксани Герасименко та доповіді багатьох інших представників провідних педагогічних колективів міста.

   Найприємнішою частиною міської конференції працівників освіти стало урочисте нагородження, під час якого кращі педагогічні працівники міста отримали дипломи, Почесні грамоти та грошові нагороди за вагомі здобутки на педагогічній ниві.

   На завершення хочеться побажати всім освітянам професійних успіхів, плідної праці та нових творчих звершень у навчальному році.

Прес-центр університету