18.12.2022 2212

Уманський національний університет садівництва – серед лідерів UI GreenMetric World University Rankings з України

Діяльність сучасного закладу вищої освіти це не лише навчальний процес. Це облаштування й інфраструктура кампусу, дотримання енергоощадних технологій і турбота про довкілля, зручність і комфорт викладачів і здобувачів освіти. Тобто створення атмосфери, що сприяє кращому засвоєнню знань і розвитку особистості в руслі сучасних світових тенденцій.

Уманський національний університет садівництва славиться своїм комфортним і зручним студмістечком. А ще турботою про довкілля та прогресивністю освітніх підходів. Це дає можливість молоді сформувати навички дбайливого екологічного ставлення до навколишнього природного середовища й економічного підходу до життя.

Понад 5 років поспіль Уманський НУС є учасником UI GreenMetric World University Rankings – ініціативи з Університету Індонезії. Це щорічне ранжування університетів відносно їх спрямування до «зеленої економіки» та сталого розвитку.

За результатами 2022 року Уманський національний університет садівництва, як і раніше, входить у п’ятірку національних лідерів. Цього року навчальний заклад посів 5 місце по Україні та 594 у світовому вимірі серед 1050 університетів-учасників. Причому найвищі показники Уманський НУС демонструє за позиціями «Енергія і зміна клімату» – 59,52% та «Освіта» – 57,50% рейтингової оцінки.

Спільнота університету наполегливо працює над удосконаленням діяльності навчального закладу, передусім – у сфері екологізації знань і навичок. І демонструє позитивні результати. Адже кожен університянин впевнений: Україна майбутнього формується вже сьогодні, діями кожного з нас.

 

Пресцентр Уманського НУС