27.02.2013 6295

Україно-польський садівничий семінар в лютому 2013 р.

     17-24 лютого кафедрою плодівництва та виноградарства (зав. кафедрою професор Мельник О.В.) за підтримки державної адміністрації Автономної Республіки Крим  та польської фірми «Agrofresh» організовано черговий науково-виробничий семінар з виїздом у кращі садівничі господарства України й Польщі.  Цей проект, започаткований 15 років тому спільно з редакцією журналу «Новини садівництва», відзначено серед 25 кращих університетських програм за рейтингом компанії «СКМ» і журналу «Фокус».

Сертифікати за участь у семінарі
Сертифікати за участь у семінарі

     Серед учасників семінару – керівники і головні спеціалісти садівничих господарств Автономної Республіки Крим («Кримська фруктова компанія»), Запорізької («Мелітопольська черешня»), Київської («ПП Мереженюк»), Харківської (ТОВ «Віра») і Черкаської областей.

На семінарі з садівництва у Варшаві
На семінарі з садівництва у Варшаві

     Згідно із запропонованою програмою, відбулося ознайомлення з сучасними плодовими садами відомої в Україні агрофірми «Зоря» на Рівненщині, польських спеціалізованих садівничих господарств «Lipnicki» та садівничого кооперативу «Stryjno Sad» поблизу Любліна, «Gabrysiak» і «Pagacz» в центральній Польщі, з високоякісним садивним матеріалом у плодових розсадниках «ARNO», «Dolinski» та біолабораторії «Kusibab», машинами і механізмами у садівничому кооперативі «Agrosimex» та фабриці «MCMS».

Обрізку демонструє Александра Ліпніцька
Обрізку демонструє Александра Ліпніцька

      Головною метою поїздки за кордон стало ознайомлення з широко розгорнутими експозиціями міжнародної виставки-ярмарку «Садівництво й овочівництво» (Targi sadownictwa i warzywnictwa) й однойменної конференції у Варшаві, а також участь у конференції з агротехніки вирощування кісточкових і ягідних культур у місті Краснік. Невід’ємна частина програми з вивчення сучасних технологій зберігання та логістики садовини забезпечувалася в передових господарствах «Lipnicki» і «Gabrysiak» та в садівничому кооперативі «Stryjno Sad».

На виставці «TSW» з садівництва й овочівництва у Варшаві
На виставці «TSW» з садівництва й овочівництва у Варшаві

     Культурною частиною програми стали відвідини старого міста в польській столиці Варшаві, найстарішого міста Каліш, осередка паломництва в Ченстоховій та королівського палацу в Кракові.

 (О.В.Мельник, фото автора) 

 

Error