06.04.2020 5711

Учасники процесу про дистанційне навчання

В Уманському національному університеті садівництва, як і скрізь в Україні, триває карантин. Тож студенти опановують нові знання дистанційно. Звичайно, допомагають їм у цьому викладачі, які постійно перебувають на зв’язку, та, за допомогою освітньої онлайн платформи Moodle, додатку Zoom й інших інтернет-ресурсів, надають молоді всю необхідну інформацію.

То ж як іде перебіг дистанційного навчання наразі? Чи є якісь особливості, переваги та недоліки? Саме такі питання цікавили нас, коли ми вирішили з’ясувати, як пристосовується до нових умов праці та навчання колектив університету.

«На факультеті агрономії викладачі та студенти активно працюють дистанційно Тісна співпраця студентів із науково-педагогічними працівниками, за допомогою різних освітніх платформ і соціальних мереж, дає бажані результати. Здобувачам освіти не лише надається вся необхідна інформація для навчання, а також перевіряються їхні знання за допомогою різних форм контролю. Слід зазначити, що студенти відповідально ставляться до такої співпраці й активно користуються умовами та перевагами дистанційного навчання», – зазначила заступник декана факультету агрономії з виховної роботи Ірина Рассадіна.

«Дистанційне навчання студентів – це можливість самореалізуватися та самовдосконалюватись в будь-який час, будувати для себе індивідуальний графік навчання та навчатися там, де комфортно і у зручному темпі. Окрім того, студент завжди може повернутися до вивчення складніших питань, кілька разів подивитися відео-лекції, перечитати переписку з викладачем, а вже відомі йому теми може пропустити. Головне – успішно проходити проміжні та підсумкові атестації», – вважають викладачі факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин. Студенти ж зазначають, що, окрім численних переваг, дистанційне навчання має й свої недоліки: наявність мотивації, ґрунтовних вмінь і навичок, відсутність безпосереднього прямого контакту з викладачами та колегами.

Голова ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва Наталія Сьомко, від імені студентів, зазначила: «Карантин карантином, а навчання ніхто не відміняв. Тому студенти нашого факультету занурились у дистанційне навчання з головою. І хоча надворі уже вирує весна та тепло, що ще більше спонукає нас, молодих людей, виходити на свіже повітря задля прогулянки, ми всі свідомі громадяни своєї країни. Тож ми закрилися вдома за сімома замками, озброїлися інтернетом, зошитами, додатковою літературою, сайтом дистанційної освіти Уманського НУС MOODLE й іншими можливими онлайн ресурсами та плідно працюємо разом із викладачами. Ми впевнені, що це лише на користь, адже скоро повернемося у звичний вир студентського життя повні бажання, натхнення та здоров’я, чого і всім бажаємо».

Підтримують своїх колег і студенти та викладачі факультету лісового і садово-паркового господарства, шкодуючи лише про те, що минає така сприятлива для проведення практичних занять пора року.

«Працюємо ефективно, на хороший результат», – так характеризує свою роботу колектив факультету менеджменту, адже і студенти, й викладачі набралися сил і терпіння й опановують нові онлайн ресурси та форми навчання.

«Працюємо онлайн, а інколи і на практиці апробовуємо набуті знання – діляться досвідом студенти інженерно-технологічного факультет, – адже триває посівна кампанія, тож є можливість поспостерігати. Загалом дистанційне навчання дуже зручне, хоча ніщо не зрівняється зі звичайними парами та живим спілкуванням».

Отакі вони, онлайн будні колективу Уманського національного університету садівництва. Кожен знаходить у дистанційному навчанні свої переваги та недоліки. Однак всі одноголосно зазначають, що відтепер розуміють цінність можливості вільно пересуватися та проводити час на парах і з друзями. А поки що – дотримуймося правил карантину, бережімо себе та будьмо відповідальними!

Здоров’я всім і щоб ніяких вірусів!