15.04.2013 6491

Сучасні методи профорієнтації учнів

14 квітня 2013 року в Уманському національному університеті садівництва пройшов семінар «Сучасні методи профорієнтації учнів», який проводили фахівці Центру психодіагностик та професійного консультування (м. Київ).

Сучасні методи профорієнтації учнів
Сучасні методи профорієнтації учнів

Семінар був орієнтований на шкільних психологів і педагогів, психологів-консультантів, представників технікумів, коледжів та вузів, що надають профорієнтаційну допомогу школярам у виборі професії та професійного розвитку, навчального закладу після закінчення школи.

Основні теми семінару:

  • Сучасні підходи та технології професійного орієнтування учнів освітніх установ;
  • Визначення напряму професійного розвитку учнів за допомогою комп'ютерного профорієнтаційного комплексу «Профорієнтатор-UA»;
  • Формування профільних класів з урахуванням інтересів, здібностей і особистісних особливостей учнів;
  • Соціалізації підлітків - розширення особистісних можливостей за допомогою активізуючих і розвиваючих програм (тренінгів).

 

Семінар проводили провідні фахівці Центру психодіагностики та консультування (м. Київ):

  • Ленг Тетяна Миколаївна, психолог-консультант, співавтор методики «Профорієнтатор-UA», офіційний представник Центру тестування і розвитку «Гуманітарні технології».
  • Каплуненко Ярина Юріївна, психолог-психодиагност, методист, науковий кореспондент НАПН ім.Г.С.Костюка, науковий консультант проекту «Профорієнтатор-UA».
  • Світлична Олена Валеріївна, психолог, бізнес-тренер, фахівець Центру тестування і розвитку «Гуманітарні технології».

        Учасники семінару мали можливість поспостерігати за процесом тестування школярів та індивідуального консультування протестованих з їх батьками, щодо визначення професійного профілю та вибору майбутньої професії.

 

Сучасні методи профорієнтації учнів
Сучасні методи профорієнтації учнів

 Каплуненко Ярина Юріївна, психолог-психодиагност, методист, науковий кореспондент НАПН ім. Г.С.Костюка, науковий консультант проекту «Профорієнтатор-UA» ознайомила присутніх з сучасними методами визначення напряму професійного розвитку учнів за допомогою комп'ютерного профорієнтаційного комплексу «Профорієнтатор-UA» та умови формування профільних класів з урахуванням інтересів, здібностей і особистісних особливостей учнів.

Сучасні методи профорієнтації учнів
Сучасні методи профорієнтації учнів

Актуальні теми, які обговорювались на семінарі викликали у присутніх багато запитань на які доповідачі семінару зі задоволенням давали відповідь.

Наприкінці семінару з присутніми провела тренінг психолог, бізнес-тренер Центру психодіагностики та професійного консультування, Світлична Олена Валеріївна.

Сучасні методи профорієнтації учнів
Сучасні методи профорієнтації учнів

С.В. Тимчук, координатор Центру професійного консультування

доцент кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності УНУС