01.09.2016 5303

Студенти УНУС: навчання на практиці

23 серпня 2016 року на демо-полі компанії «КВС-УКРАЇНА» відбувся практичний семінар для студентів агрономічних спеціальностей ВНЗ України «Технологічні аспекти вирощування кукурудзи». Співорганізаторами заходу стали Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» та агенція AgriEvent. Заняття відбулись на виробничих потужностях ТОВ «Аліра-Агро».

Під час трьох модулів – загальної теоретичної частини, занять із селекції та практичних занять у полі, – студенти отримали всебічну інформацію про технологічні аспекти вирощування кукурудзи, селекційні напрямки компанії KWS, а також дослідили особливості їх вирощування безпосередньо на полях господарства. Навчання відвідали близько 40 студентів останніх курсів вищих навчальних закладів із різних областей України.

Студенти УНУС: навчання на практиці
Студенти УНУС: навчання на практиці

Віталій Каламбет, агроном-консультант «КВС-УКРАЇНА» у Полтавській області, розповів учасникам семінару про лінійку кукурудзи UNIQUEDENT, яка підходить для вирощування майже на всій території України. «Заняття зі студентами безпосередньо у полі особисто я проводив вдруге. Намагався будувати свою презентацію таким чином, щоб слухачам було цікаво. Презентація самого продукту нашої компанії була вже на другому плані. Маю надію, що присутнім було корисно отримати знання про наші гібриди та досліди з ними. Впевнений, що вони зможуть застосувати їх у своїй майбутній агрономічній, науковій чи виробничій практиці», – зазначив доповідач. Також він висловив сподівання, що подібні зустрічі матимуть продовження і студенти залишать добру згадку про компанію KWS. «Вони наші майбутні партнери і ми прагнемо залучити їх у наше «помаранчеве коло», – прокоментував спеціаліст компанії «КВС-Україна».

На семінар з’їхалися студенти з Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Полтавської, Одеської, Черкаської, Харківської та Хмельницької областей. За словами Галини Олійник, менеджера проекту, з кожним разом зацікавленість у таких заходах зростає. «Участь у практичних семінарах – відмінна можливість побачити та обговорити особливості вирощування кукурудзи безпосередньо на полях та задати запитання реальним практикам – представникам компанії «KWS -УКРАЇНА». Відчувається, що сучасна студентська молодь аграрного спрямування має потужну мотивацію, вони бажають розвиватися та отримувати якісні знання, що, у свою чергу, свідчить про розвиток галузі та її перспективність», – підкреслила Галина Олійник. Водночас, організатори отримали схвальні відгуки про проведення заходу.

Антон Рачинський, студент Уманського національного університету садівництва: «Враження від занять дуже позитивні. Організатори добре підготували як інформативну, так і матеріальну базу. Цікаво було послухати про історію компанії, як вона з’явилась на ринку України, які гібриди кукурудзи спочатку пропонувала. Цікаво було дізнатись, як саме створюють гібриди кукурудзи, як працюють дослідники та селекціонери, як вони знаходять невідомі сорти, культивують їх. Я довідався, що є гібриди кукурудзи, які дають високу врожайність – понад 7 т/га навіть за несприятливих погодних умов!».

Вадим Коваль, студент Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП): «На семінарі нам розповіли про програму з технології вирощування та селекції кукурудзи КWS. Для нас надзвичайно корисно було перейняти досвід, який здобула компанія і в подальшому плануємо застосовувати його на полях, де будемо працювати після навчання».

Віталій Плотка, студент Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету: «Навчальна програма була доволі інформативною. Відчувається, що лектор – людина досвідчена та компетентна. Ми отримали відповіді на всі свої запитання та мали змогу побачили як реально, на полі, виглядають захворювання та шкідники, а також дізнались як ефективно з ними боротись. Найкориснішими були знання про інновації та сортове коло».

Студенти УНУС: навчання на практиці
Студенти УНУС: навчання на практиці

Рада студентського самоврядування УНУС

 

Error