06.09.2022 3683

«Смілива гривня» запрошує всіх до Уманського НУС!

«Смілива гривня» запрошує всіх до Уманського НУС!
«Смілива гривня» запрошує всіх до Уманського НУС!

Що таке сміливість для кожного з нас сьогодні? Для наших воїнів-захисників – це відвага у бою; для волонтерів – активна діяльність з допомоги військовим і небезпечні маршрути в зону бойових дій; для жителів окупованих територій – спротив відповідно власних сил і обставин; для жителів відносно спокійних регіонів – благодійність і підтримка волонтерів.

Але ж чи може бути сміливою одна гривня? А 10 чи 50 копійок? І взагалі – чи властива хоробрість монетам? Так! Якщо вони стали учасниками акції «Смілива гривня»!

Акція «Смілива гривня», започаткована Національним банком України  – це більше, ніж благодійність. Нині кожен з нас має рідних і знайомих у лавах ЗСУ, а відтак кожна монета стає своєрідною часточкою любові і турботи, яка пульсує артеріями людських відносин по всій Україні.

Мобілізація монет у рамках акції «Смілива гривня» стартувала сьогодні в Уманському національному університеті садівництва. І дружна освітянська родина з радістю й ентузіазмом долучилася до Всеукраїнського проєкту, метою якого є об єднання зусиль всіх бажаючих зібрати кошти для української армії.

Практична сторона заходу досить легка: слід опустити будь-які монети з обігового гривневого арсеналу – 1, 2, 5, 10 гривень або 10, 50 копійок у скриньку з написом «Відправ монети на фронт». Це так просто: намацуєш монети у кишені, гаманці чи сумочці – і з відчуттям гідності опускаєш їх до прозорої пластикової скриньки. Кожен має це зробити до 31 жовтня!

Українські гривневі монети, авторами-розробниками і художниками яких є Володимир Дем`яненко та Роман Чайковський, а також монети-копійки, авторства Василя Лопати, не лише витончені та красиві. Нині вони є загальнонаціональним й індивідуальним інструментом благодійності та зброї проти ворога одночасно.

Талановиті автори монет мають нагоду пишатися своїми витворами, які є в обігу країни щосекунди і нині мають міць об’єднати усіх громадян держави у спільній ході, впевненій і безперешкодній, до Святої Перемоги.

Шановні земляки, кожна монетка має нині вагу золота! Долучайтеся до акції «Смілива гривня» – і хай прибуде з нами сила!

 

Пресцентр Уманського НУС