20.11.2021 5574

Сердечні вітання з нагоди професійного свята – Дня працівників сільського господарства України!

Кожної осені, у листопаді, трудівники однієї з провідних галузей економіки України відзначають своє професійне свято – День працівників сільського господарства.

Колектив Уманського національного університету садівництва, маючи в арсеналі працівників-аграріїв як серед професорсько-викладацького складу, так і серед випускників, відзначає це свято, даючи нам можливість вважати його своїм професійним.

На сьогодні агропромисловий комплекс є однією з провідних сфер діяльності економіки України, що дає роботу близько 3 мільйонам людей. Сільське господарство – одна з найважливіших його галузей, що відіграє важливу роль у зміцнені економіки нашої країни, підвищенні життєвого рівня населення, розвитку сільських територій і розв'язанні соціально-економічних проблем. Тому підтримка та розвиток сільського господарства є пріоритетним завданням держави. Та головною рушійною силою і базою для успішної діяльності у сфері процвітання сільського господарства є виховання молодих, освічених фахівців, які вміють орієнтуватися у потребах і специфіці сільськогосподарської діяльності та технологічно й організаційно взаємозв'язаних галузей, що у своїй сукупності утворюють збалансовану, інтегровану та структурно завершену систему.

За науковими твердженнями, сільське господарство України зазнає значних змін. Зокрема, основними напрямами діяльності підприємств є модернізація підходу до галузі та, як наслідок, підвищення ефективності за рахунок раціоналізації і модернізації виробництва, продуманої логістики, підвищення якості та безпечності продукції. Раціональна державна підтримка та продумана політика країни створюють сприятливі умови для оптимальної роботи сільськогосподарської галузі. І нині Україна, має всі необхідні ресурси для забезпечення попиту на продукцію сільськогосподарського виробництва внутрішнього та зовнішнього ринків.

Нові виклики вимагають відповідних рішень. І колектив Уманського НУС активно провадить діяльність з осучаснення навчального процесу, гармонійного поєднання науки, освіти та виробництва.

Шановні колеги! Прийміть сердечні вітання з нагоди професійного свята – Дня працівників сільського господарства України! Висловлюємо вам щиру вдячність за невтомну та самовіддану працю, любов до рідної землі та примноження кращих хліборобських традицій. Хай наші спільні зусилля та досягнення і надалі успішно утверджують провідні позиції  агропромислового комплексу держави. Міцного здоров’я, щастя, миру, щедрих врожаїв і безмежної гармонії у професійній діяльності та робочому колективі. Зі святом!

 

Ректорат

Профком

Рада студентського самоврядування