13.12.2012 5688

Семінар «Перші Анненковські читання»

     5 грудня в стінах нашого ВУЗу відбувся науковий семінар «Перші Анненковські читання»,  присвячений 194-й річниці з Дня народження видатного ботаніка, фізіолога, діяча сільського і лісового господарства, члена-кореспондента Російської академії  наук М.І.Анненкова, та Дня факультету лісового і садово-паркового господарства.

Семінар «Перші Анненковські читання»
Семінар «Перші Анненковські читання»

      Від оргкомітету наукового семінару хотіли б висловити щирі слова вдячності адміністрації нашого університету в особі в.о. ректора Непочатенко О.О., та проректорів Мосто'вяку І.І., Манзію В.В., за всебічну підтримку та допомогу в проведенні вперше даного заходу.

      У роботі семінару прийняли активну участь науковці та студенти кафедр лісового господарства та садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва, а також запрошені гості із Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАН України та Уманського педагогічного університету імені Павла Тичини.

     Розпочався семінар з пленарного засідання у читальному залі бібліотеки університету, яке проводив проректор з наукової та інноваційної роботи нашого ВУЗу Манзій В.В. Перед учасниками семінару зі словами привітання виступив проректор Віталій Володимирович Манзій.

Семінар «Перші Анненковські читання»
Семінар «Перші Анненковські читання»

     З інформаційними та науковими доповідями виступили: Цимбровська Лариса Олександрівна, Михайлова Наталія Василівна, Шлапак Володимир Петрович, Іщук Галина Петрівна, Курка Світлана Сергіївна, Коваль Сергій Анатольович, Єгоров Юрій Іванович та Макаринська Світлана Анатоліївна.

     Після короткої обідньої перерви розпочались секційні засідання. Секцію «Актуальні проблеми лісознавства, лісівництва, таксації, лісовпорядкування та економіки» проводив викладач кафедри лісового господарства Остапчук О.С. Секцію «Штучне лісовідновлення» провела ст. викладач кафедри лісового господарства Іщук Г.П. Цікавим та змістовним було секційне засідання «Сучасний стан та перспективи розвитку садово-паркового господарства», яке проводив доц. кафедри лісового господарства Шемякін М.В.

     Працювала секція «Поглиблені біологічні дослідження», на якій мали можливість виступити та обмінятись досвідом викладачі, науковці та студенти (провела засідання ст. викладач кафедри лісового господарства Курка С.С.). Секцію «Екологія довкілля та природно-заповідна справа» очолив завідувач кафедри лісового господарства, док. с.-г. н., проф. Шлапак В.П., а секцію «Перспективи розмноження декоративних, лісових та плодових рослин» провів ст. викладач кафедри лісового господарства Коваль С.А.

     На засіданнях виступили гості з інших навчальних закладів, а також аспіранти та молоді викладачі нашого ВУЗу.

     Закінчилась конференція святковим концертом, який був присвячений святкуванню Дня факультету лісового і садово-паркового господарства.

     В цілому семінар пройшов успішно та результативно.

Член оргкомітету Іщук Г.П.