08.07.2022 3824

Розмовний клуб єднає молодь різних країн

У складні часи свідомі особистості намагаються об’єднатися заради допомоги та підтримки: словом, ділом, розрадою, бесідою. Адже важлива найменша деталь, щоб стати сильнішим, впевненішим, відчути життя на смак.

З початком збройної агресії в Україні Уманський національний університет садівництва отримав багато свідчень підтримки від зарубіжних партнерів і колег. І одним з таких став професор Джон Коннеллі з Каліфорнійського університету в Берклі (США). У колі наукових інтересів професора – новітня політична та соціальна історія Східної Європи, порівняльна освіта, історія націоналізму та расизму, історія католицизму. Ідея такої співпраці виникла у випускниці ЗВО, професора Наталії Андрусяк, яка нині здійснює наукове дослідження у Віденському університеті, де на даний час перебуває і професор Коннеллі. Незважаючи на те, що до початку війни професор Коннеллі не мав безпосередніх зв’язків з Уманським НУС, він перейнявся долею українського студентства та підтримав пропозицію випускниці зорганізувати розмовний клуб здобувачів освіти УНУС зі студентами університету в Берклі, щоб молодь могла спілкуватися на різні теми та відволікатися від жахіть війни.

За сприяння адміністрації університету до проєкту доєдналися студенти й аспіранти всіх факультетів університету. «Війна закінчиться, а знання в сучасному світі мають постійно оновлюватися. Тому вчитися необхідно завжди і в будь-яких умовах», – зазначають учасники клубу.

Щотижнево молодь зустрічається в онлайн форматі, аби обговорити звичні та буденні теми – місцепроживання, хобі, звички, улюблена музика, схожості та відмінності освітнього процесу в Україні та США, культурні особливості різних країн, вплив медіа на сучасне життя тощо.

Розмовний клуб єднає молодь різних країн
Розмовний клуб єднає молодь різних країн
Розмовний клуб єднає молодь різних країн
Розмовний клуб єднає молодь різних країн

Невимушені розмови англійською набули для студентів ознак традиційності та стали символом дружньої співпраці. Адже окрім можливості покращити мовні навички, молодь набула нових друзів, які підтримують їх у складний час.

 

 

Пресцентр Уманського НУС