15.02.2023 1360

Психологія на варті любові

День закоханих для спільноти Уманського національного університету садівництва не обійшовся без подарунків. Університетська родина мала приємну нагоду зустрітися у теплому колі колег і студентів, для спільної мети – підняти рівень самоцінності, відчути важливість особистості для загалу та створити подарунки власноруч для захисників і захисниць України.

Окремим цікавим презентом для колективу університету став психологічний тренінг «Психологія стосунків: Щасливі разом» від практичного психолога університету Валентини Мазуренко.

Валентина Дмитрівна розкрила присутнім секрети, які використовують подружні пари та закохані для стабільності у відносинах і щастя в родині. А також наголосила, що у партнерських відносинах дуже важлива взаємність.

Психологія на варті любові
Психологія на варті любові
Психологія на варті любові
Психологія на варті любові

«Насамперед» – зауважила психолог, – « варто відповідально ставитися один до одного, адже турбота про близького, це – турбота про себе, адже в близьких стосунках немає «себе» без іншої людини. Добре, коли партнери поступово проходять етап за етапом, вирішуючи виклики буденності та зміцнюючи почуття терпінням і розумінням. Новий рівень відносин настає з умінням вибачати та лишати позаду помилки власні та партнера. А ще варто звернути увагу на повне «прийняття» одне одного, адже «ідеалізація» заважає реально побачити переваги характеру та поведінки».

Присутні мали нагоду ознайомитися з мовами, якими можна висловити любов: слова підтримки, якісний час, подарунки, допомога, фізичний контакт. Пані Валентина запропонувала загалу практики, які допомогли визначити власну мову любові для кожного та зорієнтувала з техніками, що обов’язково зміцнять родини. Психологиня вкотре довела університетській родині переваги та силу любові: «Вода сильніша за скелі, м’яке серце – сильніше за жорстке».

Дякуємо за цінні практики та поради від професіонала Валентини Мазуренко! Цінуємо та бережемо кожного! 

 

Пресцентр Уманського НУС