10.02.2023 1427

Прогресологині сучасної науки

Прогресологині сучасної науки
Прогресологині сучасної науки

11 лютого відзначається відносно молоде, прийняте Генеральною Асамблеєю ООН у 2016 році, свято Міжнародний день жінок і дівчат у науці.

Українська статистика налічує в державі 46% жінок-науковиць. Так, наукове жіноцтво у галузі суспільних наук складає 65,8%, у сфері медицини – 65,2%, 60,3% красунь захоплюється гуманітарними, а 34,1% – технічними науками. 

Особливе вшанування наукового жіноцтва допомагає утримувати популярність глибоких досліджень, раціоналізму й експериментів серед представниць прекрасної статі та забезпечує рівноцінний доступ до науки жінок і дівчаток.

Жінки-науковиці в Уманському національному університеті садівництва займають рівне з чоловіками місце. Сприятлива атмосфера університетської родини дозволяє аспіранткам, доцентам і професоркам повірити у власні сили та реалізувати власні наукові дослідження, навіть найскладніші. Тож жінки університету наполегливо та завзято рухають інноваційну наукову діяльність, що в сучасних умовах є надійною базовою основою стабільності освітянської ниви й ефективного виховання ерудованих фахівців.

А ще університетські жінки-науковиці наполегливо трансформують раніші досягнення в інноваційні проєкти, напрацьовуючи нові наукові прогресивні інноваційні моделі та підходи для еволюції аграрної сфери.

Шановні прихильниці науки, жінки та дівчатка, які вміють приборкати інтелектуальні досягнення та розширити науковий вир власними досягненнями! Від усього колективу Уманського національного університету садівництва бажаємо вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, вічноквітучої краси, реалізації найсміливіших наукових планів і проєктів і насиченого, щасливого життєвого шляху. Хай мирним і затишним буде життя в рідній країні, а всі ваші зусилля, спрямовані на її зростання, увінчаються прогресивним розвитком і добром. Ви – найчарівніші! Зі святом!

Пресцентр Уманського НУС