23.02.2021 1075

Проєкт «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему»: розширюємо горизонти співпраці

Уманський національний університет садівництва завжди відкритий до професійної співпраці та розширення контингенту студентів і їхніх можливостей. І нині професійна перепідготовка військовослужбовців, ветеранів і членів їхніх сімей стала предметом Договору, підписаного між Уманським національним університетом садівництва та Міжнародним благодійним фондом «Міжнародний фонд соціальної адаптації» (МФСА). Предметом Договору є участь у проєкті «Норвегія – Україна».

Модераторами зустрічі, присвяченої питанням професійної перепідготовки цільової групи на цивільні спеціальності стали Президент благодійного фонду МФСА Володимир Рубцов і перший проректор Уманського НУС Іван Мостов’як.

Проєкт «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему»: розширюємо горизонти співпраці
Проєкт «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему»: розширюємо горизонти співпраці

Традиційний обмін подарунками дозволив керівникам налаштувати присутніх на невимушений робочий лад. Головним і надважливим провідником і виконавцем основної частини проєкту стають викладачі, адже саме навчальні заклади України та норвезький університет NORD організовують і здійснюють перепідготовку учасників проєкту за обраними спеціальностями в обсязі 500 академічних годин. Дана допомога дозволить учасникам проєкту пройти правову та психологічну адаптацію та сприятиме працевлаштуванню й організації власного бізнесу.

Започатковувався даний проект ще у 2003 році і до 2019 року його учасниками стали 10 646 осіб, в тому числі 1401 учасники АТО/ООС.

Нинішній проєкт «Норвегія – Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS) має свої особливості та ставить перед кандидатами певні завдання, цілі та вимоги, за дотриманням яких будуть уважно слідкувати та реалізовувати в практичну діяльність викладачі Уманського НУС, аби здійснити ефективне впровадження моделі професійної адаптації військовослужбовців, ветеранів і членів їх родин у державну систему України.

Кожна зі сторін висловила впевненість в успішній реалізації проекту, адже справа, яку нині розпочато, надзвичайно потрібна українському суспільству та державі.

 

Пресцентр Уманського НУС