21.01.2013 5593

Про нас пишуть

     Уманський національний університет садівництва традиційно виступає центром обміну досвідом між садівниками не тільки України, а й зарубіжних країн.

     Минулого року до нас завітали молоді садівники з Польщі.

     Делегацію молодих польських садівників прийняла в.о. ректора Уманського національного університету садівництва професор О.О.Непочатенко, ─ повідомлялося в популярному польському садівничому часописі «Sad Nowoczesny». Група цих садівників діє в рамках польської Асоціації розвитку інтенсивного садівництва, що посідає чільне місце в модернізації садівничої галузі цієї країни.

Делегацію вітає в.о. ректора УНУС професор О.О.Непочатенко

     Організатором навчально-ознайомчої поїздки виступила кафедра плодівництва і виноградарства УНУС (професор О.В.Мельник), а перекладачем з польської – аспірант кафедри зберігання і переробки зерна О.О.Дрозд. Завідувачем кафедри зберігання і переробки плодів та овочів професором А.Ю.Токар проведено навчально-показову дегустацію створених в університеті зразків плодово-ягідних вин.

Дегустацію вин проводить професор А.Ю.Токар

     Згідно з розробленою програмою, група з 24 польських садівників відвідала передові садівничі господарства провідних садівничих регіонів України. Більшість з цих господарств є філіалами кафедри плодівництва та виноградарства – базою виробничої практики студентів факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин.

     У фермерському господарстві «Яніс» А.Г.Чорного, що в Хотинському районі Чернівецької області, який є також головою Асоціації розвитку інтенсивного садівництва Буковини, було продемонстровано новітні досягнення науки і практики.

     Яскраві враження польські садівники отримали від відвідин відомої своїми досягненнями Кримської фруктової компанії, де директором – випускник УНУС А.О.Січкар, а також фермерських господарств В.М.Латошкіна на Буковині, «Обрій» О.І.Смульського та приватного підприємства «М.М.Дерун», що поблизу Немирова.

В саду В.Латошкіна на Буковині

   За матеріалами «Sad Nowoczesny», №9, 2012.  www.sadnowoczesny.pl

(О.В.Мельник)