08.01.2013 4806

Про нас пишуть

     1 грудня 2012 року в Уманському національному університеті садівництва відбувся ХХІХ міжнародний семінар «Високоінтенсивні технології – у садівництво», – повідомляється в грудневому номері міжнародного спеціалізованого науково-аналітичного журналу «Напитки. Технологии и инновации». Ці міжнародні науково-практичні семінари, а їх відбулося майже тридцять у різних регіонах країни, розпочато в 1996 році кафедрою плодівництва та виноградарства Уманського НУС за підтримки тодішнього ректора професора О.М.Геркіяла.

     У вступному слові проректор УНУС з навчально-наукової роботи доцент І.І.Мостов’як підкреслив важливість співробітництва вчених і практиків та роль університету в забезпеченні кадрами садівничої галузі.

     На семінарі стендові доповіді з результатами наукових досліджень експонували професор А.П.Бутило і доцент Л.І.Дончук (кафедра загального землеробства), аспіранти М.Терещенко, А.Чаплоуцький, О.Шарапанюк, В.Пиркало і Л.Худік (кафедра плодівництва та виноградарства), доцент І.Л.Заморська, викладач Ю.М.Жмуденко й аспірант І.Мельник (кафедра зберігання і переробки плодів та овочів), аспірант О.Дрозд з кафедри зберігання і переробки зерна та інші.

     Успіху «уманського» семінару – важливої позиції у вітчизняному календарі садівничих подій – сприяє і те, що його підготовку і ведення забезпечують викладачі, аспіранти і студенти цього старовинного навчального закладу. Викладачі кафедри іноземних мов (завідувач – доцент Л.Прокоф’єв) і кращі студенти допомагають зарубіжним доповідачам під час виступів та спілкування з колегами, а викладачі й аспіранти кафедри зберігання і переробки плодів та овочів (завідувач – професор А.С.Токар) організовують показові дегустації створених ними напоїв і плодоягідних вин.

     «Міжнародні семінари на базі Уманського НУС – постійно діюча школа передового досвіду в садівництві світового рівня. Ця складова навчального процесу є науковою базою підготовки висококваліфікованих агрономів–садівників, а отже – розвитку галузі, а також ефективним засобом університетської профорієнтаційної діяльності у сфері садівництва», – підкреслюється в журналі.

За матеріалами журналу «Напитки. Технологии и инновации», 2012, №11-12.

(В.В.Манзій, О.В.Мельник)

Детальніше про семінар тут