12.08.2022 3612

Привітання з Днем молоді

Привітання з Днем молоді
Привітання з Днем молоді

Шановні університяни!

У календарі професійних свят є низка дат, до яких ми маємо безпосередню причетність: День науки, День працівника сільського господарства, День знань… Перелік можна продовжувати і надалі, але сьогодні перемінні скрижалі часу зауважують на святі, яке за вимірниками статистики охоплює обмежене вікове коло осіб, а за станом душі є, беззаперечно, одним з найулюбленіших і найактуальніших для нашого колективу – День молоді.

Людина молода, допоки має плани на майбутнє, працює на перспективу, живе сьогодні заради завтра, вміє і готова вчитися та розвиватися. Впевнена та знаю, що все зазначене стосується кожного з великої університетської родини, адже ми всі тут вічні студенти: ми щодня вчимося чомусь новому, кожен ранок розпочинаємо з планів на день і на майбутнє, на постійній основі ведемо освітню та наукову діяльність, а головне – радіємо життю, кожній його хвилині. Адже війна навчила нас, що кожне завтра залежить від сьогодні.

Сьогодні ми маємо берегти та примножувати свій молодечий запал, адже тримаємо оборону тут, в тилу, ставши опорою для тисяч молодих синів і доньок України, які на вогневому рубежі борються з ворогом. І ми маємо бути гідні їх, їхнього подвигу. Маємо тримати високу планку гордості та гонору молодості, її безапеляційності у власних переконаннях, у любові до своєї Батьківщини, відваги та готовності відстоювати власні права та свободи. Адже молодість – це про волю та незалежність, про політ думки та рішучість дії, про мрії та їх втілення.

З Днем молоді, шановні земляки! Живіть яскраво, будьте молоді та сильні духом, працюйте натхненно і неодмінно втілюйте в життя навіть найбожевільніші мрії, плани та задуми! І хай близькою і швидкоздійсненною стане наша спільна ціль – безапеляційна Перемога та мирна, процвітаюча Україна!

 

Ректор Олена НЕПОЧАТЕНКО