21.04.2022 4341

Працюємо на користь студентства заради майбутнього

Уманський національний університет садівництва продовжує освітню діяльність в умовах воєнного стану. І ми стоїмо на порозі нової, однієї з найскладніших в історії навчального закладу, вступної кампанії. Війна зірвала традиційну процедуру вступу до закладів вищої освіти. Уже стандартне ЗНО мало розпочатися наприкінці травня, а відтак перевірку знань перенесли на липень-серпень.

Зміна умов вступу, складання мультипредметного тесту замість ЗНО, тонкощі написання мотиваційного листа – це лише незначна частина новаторств. Однак приймальна комісія Уманського національного університету садівництва чітко відслідковує всі тенденції і готова надати допомогу абітурієнтам у всіх питаннях.

Зараз усі усвідомлюють, що основне завдання на майбутнє – створити належні передумови для формування продовольчої безпеки не лише України, а й світу. А тому зростає потреба у фахівцях аграрного сектору виробництва, підготовку яких здійснює Уманський національний університет садівництва та відносно яких ринок праці відчуває кадровий голод – спеціальності аграрної, технічної, економічної й ІТ сфери.

Зокрема, професії аграрного спрямування пропонують факультети агрономії і плодовочівництва, екології та захисту росли; економічна освіта за сучасними світовими тенденціями від факультету економіки і підприємництва; знання зі сфери управління, які надає факультет менеджменту; естетика навколишнього світу та дбайливе ставлення до природи, що опановують на факультеті лісового та садово-паркового господарства; особливості функціонування сучасної техніки та технологій, які пізнають на інженерно-технологічному факультеті.

Перспективні у воєнний і післявоєнний час спеціальності пропонують для абітурієнтів і регіональні представники Уманського НУС. Окремо зауважимо на професіях, що здобувають у відокремлених структурних підрозділах університету:

– будівельників, фахівців економічного профілю та сфери ІТ готує Тальнівський будівельно-економічний фаховий коледж;

– Тальянківський агротехнічний фаховий коледж здійснює підготовку будівельників, енергетиків, агроінженерів, технологів виробництва та переробки продукції тваринництва;

– фахівців з агроінженерії, електроенергетики й електротехніки, садово-паркового господарства, комп’ютерних наук і програмного забезпечення, фінансів й обліку готує Уманський фаховий коледж технологій та бізнесу;

– економічні спеціальності – фінанси, банківська справа та страхування, облік і оподаткування, маркетинг, підприємництво, торгівля та біржова діяльність – функціонують в Ананьївському аграрно-економічному коледжі;

– Шевченківський коледж здійснює підготовку агроінженерів, фахівців транспортних технологій, геодезії і землеустрою;

– Городищенський коледж пропонує навчання за спеціальностями «Агрономія», «Лісове господарство», «Садово-паркове господарство», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Харчові технології».

В Уманському НУС створені максимально комфортні умови для навчання, проживання та дозвілля студентів. Студмістечко університету надзвичайно затишне, зелене й екологічне; інфрастуктура – розвинена та продумана; матеріально-технічне забезпечення постійно оновлюється, аби відповідати вимогам сучасності та надавати студентам актуальні знання і навички.

Наша мета – активний, цілеспрямований студент, який вміє навчатися та володіє належним рівнем професійних знань!

 

Пресцентр Уманського НУС

Відео: https://fb.watch/cy7GNEgAob/

Рубрика: Вступнику