19.11.2019 5094

Потенційні можливості для молоді розглядали в Уманському НУС

На перший погляд, знайти освітню програму по тій чи іншій спеціальності надзвичайно важко. Де шукати? У кого запитати? Як знайти ідеальний варіант саме в тій країні, куди ви бажаєте поїхати та ще й отримати можливість виграти стипендію на навчання. Насправді, все досить просто. Варто лише знати чого саме ви прагнете та перелік ресурсів для пошуку грантових програм.

Одним з таких ресурсів є асоціації випускників. Існують асоціації чи клуби випускників, чи учнів освітніх програм або вищих навчальних закладів певної країни. Вони нині і стали відкриттям таємничих дверцят, джерелом практичної інформації, завітавши до Уманського національного університету садівництва. Отже, спікери: Анна Концеба, представник програми FLEX та American Councils в Умані та Черкаській області, FLEX alumna’19, Young Innovator в міжнародній організації International Connector, Креативний директор в Youth NGO+, молодіжний працівник і волонтер; Поліна Літвінова, FLEX alumna’18, ULA alumna’19, Junior Direktor at Camp MUN 2020, учасниця міжнародного обміну UWC, волонтер і громадська активістка; Анна Заєць FLEX alumna’19, WORLD LINK Representative, молодіжний працівник у секторі гендерної рівності, член жіночої групи студії «Всесвіт на ім’я «Жінка», волонтер; Анна Степанюк, учениця «Українського аграрного ліцею», член організації «Майбутні фермери України», випускниця міжнародного проекту від Klitschko Foundation «Challenge Academy», які з легкістю донесли присутнім головну ідею інформаційного форуму «Можливості для молоді».

Потенційні можливості для молоді розглядали в Уманському НУС
Потенційні можливості для молоді розглядали в Уманському НУС
Потенційні можливості для молоді розглядали в Уманському НУС
Потенційні можливості для молоді розглядали в Уманському НУС

Студенти з цікавістю слухали про програми, фінансовані урядом США, FLEX - програма обміну майбутніх лідерів Global Undergraduate Exchange Program (UGRAD) – програма обміну для студентів бакалавру; Fulbright для великого спектру молоді (старші курси, випускники, молоді викладачі, кандидатів і докторів, дослідників і фахівців, для навчальних і наукових установ в Україні; Competеtive College Club – програма для активної молоді, яка планує здобути вищу освіту в США; Scholarships and Academic Grants та інші програми, які неодмінно здатні викликати цікавість у молоді, адже, беручи участь у таких проектах, людина стає впевненою в собі, отримує можливість подорожувати та вчитися, розвиватися, зростати як фахівець та особистість, долати труднощі з легкістю, мати активну життєву позицію.

Гранти від Фонду Віктора Пінчука надаються для отримання освіти у шести галузях, які Фонд вважає пріоритетними для розвитку України, а саме: право та державне управління, аграрні науки, навколишнє середовище та екологія, альтернативна енергетика, інженерія та технології. Починаючи з 2010 року, стипендіальна програма «Всесвітні студії» надає можливість найкращим і найталановитішим студентам України отримати освіту світового рівня та використати отриманні знання на користь країни. Стипендіальна програма «Всесвітні студії» – це перша приватна вітчизняна програма, що пропонує молодим українцям системний доступ до кращих університетів світу, незважаючи на їх фінансові можливості.

Присутні мали нагоду також почути про чудові проекти Клічко CHALLENGE ACADEMY – це міжнародний освітній проект для підлітків 14–16 років з України та Німеччини, які прагнуть навчитися ефективно боротися з викликами, стати еко-свідомими та розвинути лідерські якості. Після повернення додому учасники організовують проект для своєї громади.

Дякуємо організаторам за чудову зустріч, можливість почути про актуальні теми, за лаконічність викладу матеріалу, адже саме молодь стане рушійною силою якісних перетворень у державі та забезпечить їй сталий розвиток. Дякуємо нашій молоді за прагнення розширювати міжнародний діалог – це сприяє глобальному обміну знаннями, практиками та передовим досвідом, що трансформується в реальні результати для нашого улюбленого університету, рідної України і для світу.

Потенційні можливості для молоді розглядали в Уманському НУС
Потенційні можливості для молоді розглядали в Уманському НУС

Прес-центр Уманського НУС