14.12.2020 5359

Подвиг героїв Чорнобиля – незабутній

26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в історії людства техногенна катастрофа, нині відома всьому світу як Чорнобильська аварія. Завдяки мужності та самопожертві ліквідаторів наслідки катастрофи вдалося локалізувати, врятувавши країну і світ від радіаційного забруднення. Однак протягом лише одного місяця після катастрофи від отриманого опромінення загинуло від 30 до 200 пожежників і працівників АЕС.

14 грудня у приміщенні сесійної зали Уманської міської ради відбулися заходи, присвячені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Навіть карантин не став на перешкоді представникам уманської громади – президії, учасникам-ліквідаторам, запрошеним гостям, аби виявити увагу та шану людям, які ціною власного життя вберегли країну від жахливої катастрофи.

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять полеглих у нерівній боротьбі з атомом і супроводили квіти для покладання до пам’ятника «Чорнобиль 1986».

Колектив Уманського національного університету садівництва вже тривалий час веде активну співпрацю з чорнобильцями, допомагаючи, підтримуючи та співпрацюючи з громадянами, які брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Не словами, а справами зазвичай доводять свою відповідальність у активній соціальній діяльності всі, хто вбачає у цьому свою відповідальність. І нині, на знак вдячності всіх земляків і як вияв шани всієї країни, ректора університету Олену Непочатенко було нагороджено Орденом «За розбудову України». Грамоти, нагороди та відзнаки були вручені й усім присутнім, які власним прикладом надихають оточення до гарних справ.

Подвиг героїв Чорнобиля – незабутній
Подвиг героїв Чорнобиля – незабутній
Подвиг героїв Чорнобиля – незабутній
Подвиг героїв Чорнобиля – незабутній

Пам’ятаймо тих, хто відійшов у небуття, шануймо та підтримуймо живих.

Пресцентр Уманського НУС