14.11.2019 4712

Плідний діалог – запорука успіху

Зустріч ректора зі студентським активом стало незмінною традицією в Уманському національному університеті садівництва. Окрім знайомства з оновленою Радою студентського самоврядування, присутні вирішували актуальні питання, що турбують студентів і викладачів, раду студентського самоврядування та ректорат. Під час зустрічі студенти мали змогу відверто поспілкуватися з ректором про актуальні питання здійснення освітнього процесу в університеті й умов проживання в гуртожитках.

Усі питання знайшли свою відповідь, адже вирішувалися у відкритому діалозі. Тож студентам було комфортно та радісно, що до них прислухаються і дбають.

Плідний діалог – запорука успіху
Плідний діалог – запорука успіху
Плідний діалог – запорука успіху
Плідний діалог – запорука успіху
Плідний діалог – запорука успіху
Плідний діалог – запорука успіху

Студентська активна позиція приємно дивувала Олену Олексадрівну, яка рада всім проявам ініціативи з боку студентів. Були висунуті ось такі пропозиції:

  • Планування на території студмістечка спортзали з тренажерами;
  • Започаткувати День студентського самоврядування;
  • Планування спортивного баскетбольного майданчика.

Олена Олександрівна конструктивно розбирала до деталей кожне питання та пропозиції, проявляючи доброзичливість, а відсутність категоричності надихала студентську молодь на діалог і подальшу співпрацю. Тож запропоновані ректором бізнес-плани щодо проектів-пропозицій студенти з радістю підтримали.

Питання з боку ректора, стосовно навчального процесу, також обговорювали гуртом, намагаючись розібратися у предметах, що будуть обов’язково включеними до ЗНО в 2010 році. Англійська мова є для деяких студентів досить складним предметом, тому Олена Олександрівна запропонувала виділити аудиторії для щоденного післянавчального процесу, де молодь могла б зустрічатися з репетитором.

Конкурентоспроможність будь-якої державина світовому ринку та якість життя її населення напряму залежить від рівня професійної підготовки фахівців. Одним із провідних світових лідерів у сфері підготовки кваліфікованих кадрів на сьогодні виступає Європейський Союз, який завдячує цьому дуальній системі професійної освіти та навчання.

Нині в Україні активно працюють над впровадження дуальної системи освіти. Термін «дуальна система» походить від лат. «Dualis» – подвійний, а його основне завдання – упровадження елементів дуальної форми навчання, що передбачають усунення основних недоліків традиційних форм і методів навчання майбутніх кваліфікованих робітників і подолання розриву між теорією і практикою, освітою й виробництвом. Звичайно,при цьому основним лейтмотивом є підвищення якості підготовки кваліфікованих кадрів із урахуванням вимог роботодавців у рамках нових організаційно-відмінних форм навчання.

Олена Олександрівна запропонувала студентам таку форму навчання, адже такі підприємства – партнери університету – ПрАТ «Уманьферммаш», ПОСП «Уманський тепличний комбінат» підтримають дану форму співпраці. Також готове до подібної співпраці ТОВ «Умань Хліб Трейд» та філія ДПЗКУ ПАТ «Уманський елеватор» – варто лише студентам пристати на чудову пропозицію і, звісно, серйозно поставитися до реалізації системи навчання під час трудової діяльності.

Студентам, за активну позицію і участь в студентському самоврядуванні, а також з нагоди 175 річниці заснування Уманського національного університету садівництва були вручені пам’ятні монети. Ректор подякувала студентам за зустріч, та, якщо в цьому є потреба, запропонувала зустрічатися частіше, висловивши готовність вислухати та спрямувати діяльність студентів у таке необхідне русло співпраці та взаєморозуміння.

Сподіваємося на подальшу продуктивну співпрацю студентського самоврядування з ректоратом, адже «море тому і велике, що дрібними річками не гребує». Разом – ми сила.

Плідний діалог – запорука успіху
Плідний діалог – запорука успіху

Прес-центр Уманського НУС