03.04.2020 5484

Під час карантину – лише достовірна інформація

Цьогорічна весна суттєво відрізняється від усіх тих, які ми зустрічали раніше. Це тому, що нині ми живемо в нових умовах, що називаються «карантин». Саме він змусив усіх українців, та навіть можна сказати більшість країн світу, по-новому подивитися на своє життя. І хоча наразі більшість із нас має те, про що колись мріяли – вільний час, однак позбавлені найголовнішого – впевненості та відчуття безпеки.

Саме останнє змушує нас нервувати, перелопачувати тонни інформації, постійно моніторити ситуацію. І все було б не так погано, якби не навала фейкових і неправдивих повідомлень, що не лише вводять нас в оману, а й підштовхують до небезпеки повальної паніки.

Ректорат і адміністрація Уманського національного університету садівництва закликають спільноту навчального закладу та всіх українців зберігати спокій, дотримуватися правил, означених карантинними заходами, та бути відповідальними. Адже від того, наскільки усвідомлено до ситуації із захворюванням на COVID-19 ставитеся ви, залежить здоров’я ваше особисте та всіх хто вас оточує: рідних, друзів, сусідів, просто зустрічних людей – усіх, з ким ви контактуєте.

Паніка – це ворог вашого здоров’я. Тому, якщо відчуваєте потребу знати більше про міфи та реалії підступної хвороби – користуйтеся перевіреною інформацією, яку можна знайти за посиланнями: https://fex.net/ru/s/selm1yf; https://fex.net/ru/s/poypa3m. Інформація з цих ресурсів продубльована нижче:

Водночас не варто недооцінювати невидимого ворога, але не слід довіряти джерелам «сарафанного радіо». Користуйтеся офіційними ресурсами, що надають актуальну інформацію: https://covid19.com.ua/, https://nszu.gov.ua/. (Посилання на ці ресурси розміщені додатково на головній сторінці сайту в розділі "Актуальні сторінки")

Зазначені інформаційні ресурси висвітлені у резолюції Прем’єр-міністра України від 27.03.2020 № 13137/0/1-20 та надані офіційним листом Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Відповідальність, адекватна оцінка ситуації, належна гігієна, спокій і позитивний настрій – такими є елементарні рецепти подолання підступної хвороби. Будьте здорові!