10.03.2020 5746

Пам’ятаємо подвиг визволителів Умані

Сьогодні Умань вшановує пам’ять Героїв, які загинули, звільняючи місто від німецько-фашистських загарбників. Схиляємо голови, згадуючи поіменно молодих українських хлопців, які віддали свої життя за самостійність і свободу України. Бо ж 76 років минуло з часу тих трагічних подій, а війна за територіальну цілісність все ще триває…

Нині ми віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював нашу свободу, всім захисникам міста Умані. Схиляємо голови перед світлою пам’яттю всіх, кому завдячуємо звільненням від фашизму. Імена воїнів, які звільняли наш край, ніколи не зітруться зі світлої пам’яті уманчан і всього українського народу та назавжди закарбуються у пам’яті нащадків. А ми, в свою чергу, зробимо все можливе, аби не допустити повтору страшних історичних подій.

З великою шаною до тогочасних подій, доземними поклонами та квітами для полеглих під час визволення міста Умань, з молитвою в серці за сучасних Героїв, колектив Уманського національного університету садівництва здійснив покладання до пам’ятника Юрію Глібку.

Пам’ятаємо подвиг визволителів Умані
Пам’ятаємо подвиг визволителів Умані
Пам’ятаємо подвиг визволителів Умані
Пам’ятаємо подвиг визволителів Умані

Шановні ветерани, діти війни та рідні загиблих! Ваша мужність і хоробрість у нелегкий післявоєнний час виховали нас чесними, миролюбивими та правдивими і водночас – сильними, справедливими, непоступливими у справі збереження рідної землі. Дякуємо за терпіння та нескореність, за добро й активну життєву позицію.

Пресцентр Уманського НУС