30.03.2020 5420

Онлайн навчання: особливості перебігу

В Україні, згідно з рішенням Кабінету Міністрів, оголошено загальнонаціональний карантин. Відтак Міністерство освіти і науки рекомендувало тимчасове обмеження освітнього процесу у всіх закладах освіти.

Тож освітній процес і виконання освітніх програм в Уманському національному університеті садівництва – триває. Велика кількість викладацького колективу для дистанційної освіти використовуватиме освітню платформу MOODLE, також працюють через Viber, Google Meet, також використовуються: Google Classroom, PowToon, LearningApps, Kahoot, Zoom, а за бажанням студентського електорату – передають необхідну інформацію електронною поштою. Деяку частину занять буде відпрацьовано після карантину. Наразі ж усі учасники навчального процесу налаштовані на гнучкий онлайн режим і з великим багажем набутих знань вийти з ситуації, що склалася в країні в умовах карантину.

Викладачі Уманського національного університету садівництва не вперше використовують онлайн платформи для передачі студентам необхідних навичок, знань і вмінь. І нині, під час загального карантину, практика дистанційного навчання в Уманському НУС стала у нагоді, тим паче, що викладачі не перший рік передають знання студентам, використовуючи дистанційну систему Moodle. Кожен викладач має свій електронний кабінет, тому завжди є можливість оновити лекції чи теоретичну частину матеріалу навчальної програми, надавши до уваги студента актуальну інформацію. Студент, в свою чергу, отримує можливість ефективно і якісно, інформуючись викладачем про особливості проходження курсу, здійснювати навчальний процес.

Та не слід забувати: ми всі працюємо віддалено задля спільної мети – зберегти здоров’я своє й оточуючих, щоб не допустити масового поширення інфекційної хвороби COVID-19 на території держави.

Тож для науково-педагогічного колективу Уманського НУС карантин не повинен стати нездоланною перешкодою для ефективності освітнього процесу. Окрім того, змінена форма організації навчального процесу допоможе викладачам знайти час для самоосвіти, а головне – залишатися здоровими.

Пресцентр Уманського НУС

 

Документи для ознайомлення