01.05.2023 1055

Громадське обговорення: яким має бути механізм відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах фахової передвищої освіти, та надання їм академічної відпустки

До 28 травня 2023 року МОН приймає зауваження і пропозиції у формі порівняльної таблиці до проєкту Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах фахової передвищої освіти, та надання їм академічної відпустки.

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт наказу «Про затвердження Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах фахової передвищої освіти, та надання їм академічної відпустки».

Стаття 44 Закону України «Про фахову передвищу освіту» визначає, що Положення про відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах фахової передвищої освіти, а також порядок надання їм академічної відпустки затверджуються центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

Зараз зазначені питання у закладах фахової передвищої освіти унормовуються наказом Міністерства освіти України № 245 від 15.07.96, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 7 серпня 1996 р. за № 427/1452 «Про затвердження Положення про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих закладів освіти», який є застарілим і не враховує особливостей фахової вищої освіти.

Зауваження та пропозиції приймають на електронну адресу shykova@mon.gov.ua.

Контактна особа для надання консультацій: Олена Шикова, державна експертка експертної групи з питань фахової передвищої освіти директорату фахової передвищої, вищої освіти, тел. (044) 481-32-18.

Результати обговорення будуть розміщені на офіційному вебсайті Міністерства освіти і науки України не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішень за результатами обговорення.

Сайт Міністерства освіти і науки України