17.01.2013 5333

"Новий старт" шукає сценарії майбутнього!

 Суспільна рівновага підтримується лише безперервною працею.

В.І.Вернадський

     Оголошується офіційний початок всеукраїнського проекту «Новий старт. Сценарії майбутнього». Надсилайте свої ідеї та оргпроекти, які можуть допомогти Україні – й отримайте не тільки можливість їх фінансування та цінні призи, але й долучіться до розробки Стратегії-2050 для України.

     «Новий старт» - це відкритий конкурс ідей та оргпроектів, який проводить Студреспубліка за сприяння оргкомітету фонду «Стабільна Україна» й оргпідтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

     Свій початок проект взяв у квітні 2009 р., тоді він став проявом реакції здорових сил суспільства на кризову ситуацію, яка склалася в економіці України та світу. Найбільшу увагу учасники приділяли проблемам енергозбереження й ефективного використання ресурсів, недосконалості системи державного управління, корупції, відсутності інновацій та ефективної інфраструктури, проблемам освіти та розвитку морально-духовних якостей людини. Темою проекту 2010р. було обрано «Новий старт. Стратегія-2050 для України». Вперше в історії незалежної України горизонт стратегування розвитку країни було розширено на такий довгий термін, більше ніж на 40 років.

     Задум «Нового старту»  полягає в проведенні відкритого конкурсу на пошук оргпроектів (наукових розробок, бізнес- і соціальних ідей), які б розкривали вірогідні сценарії майбутнього України, як підсумок – проведення оргдіяльнісної гри (ОДГ) і Стратегічного саміту.

     Ціль - формування моди серед активних представників молодого покоління на інтелектуальний дискурс, мислення. Цього року «Новий старт» присвячений сценуванню різних варіантів майбутнього. До проекту додано освітній компонент, а також планується домогтися більше практичних результатів проекту. Це - путь до поступового впровадження Стратегії-2050 для України.

     Ідеї можуть стосуватися як прикладних речей (якийсь винахід чи раціоналізаторська пропозиція, бізнес-, соціальні розробки, тощо), конкретної галузі (енергетика, АПК, освіта, історіософія і т.д.), так і всієї держави в цілому (наприклад, візія, концепція, стратегія розвитку економіки, геополітики, гуманітарної сфери).

Конкурс ідей (до 25.04) - покажи себе!

Унікальна оргдіяльнісна гра для кращих (7-10.05) - безкоштовно!

Стратегічний саміт у Києві (11.05.2013):

·   обмін знаннями - для науковців!

·   можливість інвестицій - підприємливим! 

·   цінні призи - переможцям! 

     Оргпроекти (наукові розробки, бізнес- і соціальні ідеї) можна готувати індивідуально одній людині або міні-групою (до 5 чол.). Після цього потрібно пройти просту онлайн-реєстрацію на сайті.

Не зволікай! Сценарії майбутнього за тобою!

 

За додатковою інформацією звертайтеся:

Ольга Коваленко, менеджер проектів Студреспубліки, т/ф: (044) 529 13 75, моб.: (067) 234 01 94.

З питань медіа та спонсорства:

Віра Андріюк, бренд-менеджер Студреспубліки, моб.: (097) 883 22 26,

e-пошта: brand-manager@studrespublika.com