24.08.2019 4627

Незалежність – у кожному з нас

Незалежність – у кожному з нас
Незалежність – у кожному з нас
День Незалежності України є своєрідним народженням нашої держави, який промовисто нагадує всім: все, що ми, українці, робимо – йде на благо рідної землі, адже лише на нас лежить відповідальність за подальше щасливе майбутнє наших дітей.

Незалежність важливо було не лише отримати, а й утримати та розумно реалізувати, адже кожний народ має ту країну, яку здатний збудувати. Нині ми по цеглині власноруч укріплюємо значимість і міць нашої держави, а ще захоплюємо іноземців вмінням у складних умовах залишатися гостинними господарями нашої держави, які попри все здатні відстоювати власні інтереси.

Незалежність укріплюється не скільки зовнішніми атрибутами, стільки внутрішніми самовідчуттями кожного її носія: гідності, невичерпної можливості реалізовувати свої плани та здібності, поваги державних діячів до трудового народу. Це поведінка матерів, які, не зважаючи на обставини в країні, дають своїм дітям безмежну любов і навчають жити по совісті, та неоціненна мудрість батьків, які власним прикладом учать протистояти злу та ворожості, захищаючи свої родини, свою землю. І нині ми маємо достатньо інтелекту, щоб не лише протистояти нечесності, а й гідно відповідати й обирати, адже незалежність країни – то наша особиста незалежність і можливість власноруч будувати розвинене забезпечене громадянське суспільство.

Саме тому День незалежності – не лише державне, а й особисте свято для кожного з нас. І лише тоді, коли ми кожен окремо та всі разом будемо відчувати свою особисту цінність і відповідальність перед рідною країною, живучи в достатку та мирі у власній домівці, ми зможемо озирнутися на тернистий пройдений шлях разом зі своїми земляками і зрозуміти, що власною діяльністю, способом життя та мислення ми будуємо Україну, у якій комфортно жити нам і яку не соромно залишити нащадкам.

З Днем незалежності, шановні земляки!

 

Ректор Олена Непочатенко