09.11.2021 4830

Наука – це щоденне захоплення та всебічний саморозвиток

Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку – міжнародне свято, що відзначається щорічно 10 листопада і є необхідним для взаємодії науки та суспільства.

Привернути увагу до викликів, з якими зіштовхується наука, а також збільшити підтримку наукової діяльності – одне з основних завдань свята. Серед інших пріоритетів і векторів розвитку – підвищити поінформованість громадськості про роль науки для мирного та сталого розвитку громад; заохочувати національну та міжнародну солідарність в інтересах спільного використання наукових досягнень різними країнами; відновлення національної і міжнародної прихильності використання науки на благо суспільства.

Майже щорічно встановлюється певна тема Всесвітнього дня науки, та всі вони сприяють забезпеченню сталого розвитку заради блага майбутнього світової спільноти, сприяють популяризації наукової діяльності й обміну досвідом в суспільстві.

Уманський національний університет садівництва має в своєму арсеналі потужний професорсько-викладацький колектив, який допомагає молодим колегам і студентському загалу всім серцем полюбити наукову діяльність. Чимало наукових доробок інтелектуальної власності, які зрощені на теренах Уманського НУС, користуються популярністю та є гордістю і надбанням як університетського загалу, так і національного рівня.

Нині у кожного з нас є можливість доступу до науки, а тому тематика досліджень науковців Уманського НУС надзвичайно багатогранна й охоплює проблеми різних сфер діяльності. А ще наукові відкриття дарують щоденне захоплення та є прекрасною базою для всебічного саморозвитку.

Водночас ключовими критеріями науковості, що відрізняють її від інших форм пізнання є: об'єктивність, системність, практична націленість, орієнтація на передбачення, сувора доказовість, обґрунтованість і достовірність результатів. А тому наукове мислення є найвищим щаблем розумового розвитку людини, кульмінацією і найспецифічнішим досягненням людської культури, довершеною формою досконалості людської особистості.

Зі святом вас, шановні науковці! Миру, процвітання, міцного здоров’я вам і вашим родинам!

 

Ректорат

Профком