01.10.2015 4883

На допомогу куратору

Інтеграція у Європейське співтовариство, військово-політичне і соціально-економічне становище в Україні визначають аспекти освітньої стратегії держави щодо національно-патріотичного виховання студентської молоді.

На допомогу куратору
На допомогу куратору
 

Особлива роль у вирішенні завдань освітнього процесу вищих навчальних закладів належить кураторам академгруп. Поєднуючи в своїй роботі викладацькі і виховні функції, куратор має можливість реально здійснити цілісний освітній процес, створивши систему гармонійного розвитку майбутніх спеціалістів. Виховувати їх духовними, високоосвіченими носіями загальної культури, патріотами українського народу, держави, формувати чітку громадянську позицію, виховувати любов до рідної землі, українського народу, шанобливе ставлення до його культури, поваги, толерантності до культури всіх народів, здатність зберігати національну ідентичність, пишатися приналежністю до українського народу, брати участь у розбудові та захисті своєї держави.

Наукова бібліотека університету як центр духовного становлення особистості – потужне джерело допомоги в роботі куратора. Взаємна співпраця – один із визначних критеріїв роботи куратора.

У читальній залі №1 та залі періодичних видань Наукової бібліотеки діє книжкова виставка «На допомогу куратору». На виставці представлені наукові статті, книги, періодичні видання, сценарії виховних заходів, які допоможуть кураторам у формуванні національної самосвідомості студентської молоді.

 

                           Марія Фіткаленко, провідний бібліотекар Наукової бібліотеки

Рубрика: Бібліотека