18.12.2012 5022

Молодь і пенсійна система – є чим цікавитись і над чим подумати

     Як стимулювати сучасну молодь до усвідомленого ставлення щодо власного майбутнього, як активізувати їх бажання успішно навчатись, щоб згодом мати високооплачувану соціально убезпечену роботу - над такими завданнями працює заступник декана з виховної та наукової роботи факультету економіки та підприємництва Уманського національного університету садівництва Світлана Анатоліївна Власюк.

Молодь і пенсійна система – є чим цікавитись і над чим подумати
Молодь і пенсійна система – є чим цікавитись і над чим подумати

     Саме тому її вихованці (а це студенти різних курсів) є постійними гостями на «днях відкритих дверей» в управлінні Пенсійного фонду України в м. Умані та Уманському районі.

     Так, в черговий раз 10 грудня 2012 року студенти II курсу, які навчаються за спеціальністю «фінанси», завітали до управління.

     Перший заступник начальника управління В.П.Черниченко ознайомила гостей з основними завданнями, над якими працюють відділи управління, зазначила результати роботи колективу за 11 місяців поточного року.

     Також звернула увагу студентів на можливість проходження практики у різних відділах управління, що є суттєвою основою для формування їх практичних знань і вмінь, орієнтуванні в особливостях роботи держслужбовців. Зазначила, що без професійних вмінь та комунікативних навичок ефективна робота із платниками внесків неможлива.

     Під час розмови перший заступник наголосила на обов'язковості офіційного працевлаштування, на формування власного страхового стажу через можливість добровільної участі у пенсійному страхуванні. Зазначила, що існує певна категорія населення, яка не цікавиться змінами, що відбуваються у системі пенсійного страхування (це члени фермерських господарств, особистих селянських господарств, ті, хто працює за межами держави). Лише при настанні певної життєвої, і не завжди радісної, події змушені звертатись до Пенсійного фонду. Проте повернути втрачений час неможливо.

     Після розмови студенти познайомились із роботою кожного із відділів управління, які розташовані за адресою вул. Залізняка, 2а. Мали можливість безпосередньо поспілкуватись із працівниками, поставивши їм запитання.

     Управління Пенсійного фонду України в м. Умані та Уманському районі завжди відкрите для громадськості, а особливо молоді. Адже сьогоднішні студенти - це завтрашні платники, і надіємось, з високою фінансовою та соціальною відповідальністю перед суспільством.

Головний спеціаліст
відділу кадрового забезпечення,
організаційно-інформаційної роботи
та діловодства                                                                                     Н.Л. Григорюк

З матеріалів сайту Пенсійного фонду України в м. Умані та Уманскому районі http://um.ckpfu.org.ua/content/view/428/1/