11.01.2013 6966

Міжнародний день «спасибі»

«Краща начинка до всіх насолод на землі — подяка тих, кого ми любимо»

Поль Брегг  

 

     Міжнародний день «спасибі» (International Thank You Day), який щорічно відзначається 11 січня, можна по праву назвати одним з найбільш «ввічливих» свят у світі. Воно підкреслює важливість ввічливого ставлення до ближніх і всіх людей в цілому.

     Всі ми чудово усвідомлюємо значення хороших манер, їх необхідність в повсякденному житті, але велику частину подяк ми висловлюємо, як би ненароком, не замислюючись про їх сенс. Однак, слова подяки володіють магічними властивостями - з їх допомогою люди дарують радість один одному, висловлюють увагу і передають позитивні емоції - те, без чого наше життя стало б мізерним і похмурим.

     На жаль, усі ми іноді забуваємо про величезне значення хороших манер і не завжди дякуємо людям за гідні вчинки. Відомо, що просте слово «дякую» іноді означає більше, ніж будь-які матеріальні винагороди. Магія цього слова дарує нам позитивні емоції і надихає на нові дії. Тому існування Міжнародного дня «спасибі» цілком виправдана.

      «Спасибі» — одне з найголовніших слів в міжнародній лексиці. Воно вказується в усіх туристичних розмовниках, щоб людина, яка їде в подорож, могла розраховувати на якісне обслуговування в інших державах і легко налагодила контакт з місцевим населенням.

      Міжнародний день «спасибі» відзначається в багатьох країнах. Його шанують нарівні з іншим схожим святом - Всесвітнім днем подяки, яке відзначається 21 вересня.