24.10.2012 5123

Міжнародні змагання зі стратегічного менеджменту

Ключ до успіху студента-менеджера - участь у міжнародних бізнес-проектах

Студенти Уманського національного університету садівництва активно беруть участь в міжнародних економічних проектах, таких як Global Management Challenge Junior. Це перший студентський чемпіонат зі стратегічного менеджменту, в якому беруть участь 2000 команд із 235 ВНЗ країни.

Позитивним прикладом участі в міжнародному чемпіонаті Global Management Challenge Junior стала перемога української команди з м. Львова на фінальному етапі серед 42 країн учасниць, який проходив в КНР. Це дало можливість проводити міжнародні фінали в Україні.

Уманський національний університет садівництва розпочав свою співпрацю з даним проектом у 2011 р., коли на внутрішньому вузівському чемпіонаті мали змогу пройти в другий тур змагань аж 12 команд. Регіональними координаторами проведення даного проекту в Уманському НУС є доцент кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності Климик Г.В. та ст. викладач Федорець Л.М.

22 жовтня 2012 р. український координатор  проекту Global Management Challenge представляли в університеті нові проекти.

Участь у проектах, які представляє Global Management Challenge («Інноваційний прорив», «Happy farm», «UBR» та «GMS Junior») для студентів безкоштовна.

Учасники чемпіонату - це студенти 3 - 5 курсів. Кожна команда - це рада директорів великої компанії, де учасники виступають директором з маркетингу, директором з продажу, директором з виробництва, директором з персоналу або фінансовим директором. Завданням команди є вивчити історію розвитку компанії (кейси змагання), проаналізувати її фінансовий стан, наявні виробничі потужності, частка на ринку і потенціал її розвитку. Відповідно до проведеного аналізу, розробити та впровадити стратегію компанії для її успішного розвитку і отримати максимальну вартість акції.

Міжнародні змагання зі стратегічного менеджменту
Міжнародні змагання зі стратегічного менеджменту

Жорстка конкуренція і боротьба за споживача не лише загартують студентів-учасників чемпіонату, але і допомагають відчути реалії справжнього бізнесу, отримати досвід управління великою компанією, конкуренції на міжнародному ринку, що прирівнюється до кількох років роботи в реальному бізнесі.

В якості винагороди в Global Management Challenge Junior виступає можливість: 

  • Отримати унікальний досвід управління великою компанією
  • Відчути реалії конкурентної боротьби в бізнесі
  • Застосувати свої знання на практиці й одержати нові
  • Визначитися в професійному виборі
  • Познайомитися з ТОП-менеджерами і власниками найбільших компаній України
  • Отримати перспективну роботу
  • Прийняти участь у Національному чемпіонатіGlobal Management Challenge.

На сьогоднішній день міжнародне змагання зі стратегічного менеджменту проходить в 30 країнах світу.

 

ст. викладач кафедри менеджменту ЗЕД

Тимчук С.В.

 

 

Партнери чемпіонату

 

 

Організатор

 

Генеральний партнер

 

Стратегічний партнер

 

 Генеральний TV партнер

 

Інноваційний партнер

 

Інтернет партнер

 

ІТ партнер

 

Спеціальний діловий партнер

 

Освітній партнер

 

Ассессмент партнер