29.11.2018 4941

Людина починається з добра

Напередодні Міжнародного Дня інвалідів, який Генеральна Асамблея ООН проголосила відзначати 3 грудня, згуртовані та талановиті творчі колективи Центру культури і виховання студентів Уманського НУС, перейнявшись непростою долею людей з вадами здоров’я, вирушили передати часточку милосердя, добра, щирості та доброти у своїх театральних, пісенних і хореографічних композиціях людям, які потребують нашої з вами уваги, підтримки та розуміння.

Талановиті молоді артисти та їх креативні керівники Наталія Шаповаленко, Наталія Браславська, Світлана Бєрднікова та Галина Бруй влаштували справжнє феєричне затишне свято. В актовій залі медичного училища всі присутні, здебільшого люди з обмеженими фізичними властивостями і вадами здоров’я та ті, хто ними опікується, дякуючи талановитій молоді, відчули силу духу, повноцінність яскравого і насиченого життя.

Людина починається з добра
Людина починається з добра

Галина Кучер, начальник Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, розповіла про нові досягнення поточного року, про здобутки та плани на майбутнє. Від того, як суспільство ставиться до тих, кому важко або неможливо з тих чи інших причин подбати самостійно про себе, залежить рівень цивілізованості нашого суспільства.

Не дивно, що з давніх часів і до теперішніх днів, у людей, яких ми зараз відносимо до категорії «люди з інвалідністю», були обмежені можливості до участі у житті суспільства. Однак у всі часи турбота про таких осіб трималася на щирій і добрій волі окремих людей. Нині такими небайдужими є величезна команда Галини Кучер та громадян, які втілюють в життя ідеї, спрямовані на покращення життя людей з обмеженими фізичними можливостями. Тож велика подяка творчій молоді Уманського НУС, які, не шкодуючи свого часу, дарують неповторні моменти щастя та радості тим, кому справді це необхідно.

Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними та високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, соціально ініціативними і життєствердними людьми, які надихають багатьох на нові звершення.

Артисти своїми творчими подарунками запалили очі тих, чиї серця потребують уваги та співчуття, красномовно передавши глядачам дух оптимізму, наспівуючи мелодію впевненості у завтрашньому дні, надійності підтримки оточуючих. Ми – поруч, ми – ваша надійна опора, не залишимо вас, адже ви – частина нашого життя. Такі молоді, талановиті та добрі серця впевнено переконують всіх, що інвалід – це не людина з обмеженими можливостями, а людина з почуттям віри, впевненості та добра у серці.

Тож люди на землі!

Спішіть добро творити,

Щоб кожен міг у красоті прожити

У царстві справедливості й добра.

Така увага та розуміння з боку небайдужих дає змогу людям з обмеженими фізичними можливостями вірити і жити повноцінно, яскраво та насичено.

Адже:

Людина починається з добра,

З уміння співчувати, захистити

Це зрозуміти нам усім пора,

Бо ми у Світ прийшли добро творити.

Прес-центр Уманського НУС