07.06.2013 6450

Лісове багатоборство 2013

   22-24 травня на базі факультету лісового господарства Житомирського національного агроекологічного університету відбулися всеукраїнські змагання з лісового багатоборства, в яких узяли участь 4 команди вищих навчальних закладів України, які готують спеціалістів-лісівників. Серед представлених команд участь у змаганнях узяли студенти кафедри лісового господарства Уманського національного університету садівництва.

   Змагання з лісового багатоборства включали:

- визначення зразків рослин-індикаторів (гербарій), деревних і кущових порід (насіння, шишки, пагони листяних у облистянному і безлистому стані, пагони голонасінних), ентомо-шкідників, захворювань деревних порід (вади деревини, плодові тіла грибів), звірів і птахів (яйця, чучела, черепи, роги).

- вирішення тестових завдань із лісівничих дисциплін (лісівництво, лісознавство, лісовідновлення і лісова таксація);

- лісова таксація (окомірна таксація деревостану та дерева, що росте окремо);

- лісова експлуатація (звалювання дерев на точність і час, обрізування сучків, підготовка бензопили до роботи, відрізування від колоди кряжів певного діаметра на точність і час).

Персональний склад команди Уманського національного університету садівництва:

  1. Коваль Сергій Анатолійович, доцент ― представник команди.
  2. Карпенко Микола Олександрович ― студент 31-лг групи.
  3. Сивак Олександр Олександрович ― студент 31-лг групи.
  4. Григоренко Алла Володимирівна ― студентка 42-сп групи.
  5. Конопелько Ігор Сергійович ― студент 41-лг групи.
  6. Огінський Ігор Вікторович ― студент 41-лг групи.

   У змаганнях команда Уманського національного університету садівництва виборола ІІІ загальнокомандне місце. У змаганнях з лісової таксації ― ІІ місце, в змаганнях з лісоексплуатації ― ІІІ місце.

   Крім цього, між учасниками змагань з лісового багатоборства відбулися змагання з міні-футболу, найсильнішими в яких виявилися студенти Уманського національного університету садівництва.

   Вітаємо студентів із здобуттям перемоги, бажаємо, щоб і надалі лісові багатоборства сприяли не лише розвитку лісової науки і практики, а й спілкуванню, товаришуванню і професійному братерству студентів-лісівників різних регіонів України.