24.10.2012 6923

«Красою душу напою…» - до святкування Дня факультету менеджменту

Олена Поліщук
Олена Поліщук

 На святкування Дня факультету менеджменту завітала Олена Поліщук - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики дошкільної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Заслужений майстер народної творчості України.

Відкриваючи захід, доцент кафедри української та іноземних мов Комісаренко Н.О. відзначила, що Уманщина багата талантами. Яскравим представником творчої інтелігенції нашого краю є Поліщук Олена Василівна. Педагог за професією і покликанням, Олена Василівна пише картини в народному стилі, які мають естетичну і виховну цінність, щирі й безпосередні. Рідна земля і людина на ній з високими почуттями і помислами - ось що найбільше хвилює майстриню. Найулюбленішим образом майстрині є Дерево Життя. Також вона досліджує мотиви уманських настінних розписів, які  багаті на позитивну енергетичну символіку і мають коди національного формотворення. Особливу увагу приділяє Олена Василівна  вишні як  символу України, рідної землі, материнської любові та відданості. Біля кожної української хати можна побачити вишню. Найчастіше в творах звучить українська народна пісня, а також творчість Тараса Шевченка, Василя Симоненка, Петра Поліщука та інших митців слова. Кожна деталь в роботах О.Поліщук виправдана і працює кольорами, символами, таємними числами на загальну ідею твору.

Атмосфера заходу була дуже теплою та невимушеною. Всі присутні отримали можливість ближче познайомитися з талантом і творчістю Олени Василівни, яка  розповіла про свій життєвий і творчий шлях, а також поділилася з аудиторією деякими секретами майстерності в українському декоративному розписі. Було надзвичайно цікаво слухати історії з життя пані Олени, її погляди на минуле і сьогодення України. У відвертій розмові вона розповіла про важливість позитивного погляду на життя, невпинного навчання й натхненної праці над собою. Захоплені побаченим, студенти гучно вітали гостю шквалом оплесків. Кожен з присутніх мав можливість поставити майстрині свої запитання. Вони стосувалися як її професійного життя і кар'єри, так і її особистих смаків(наприклад, про авторів продекламованих творів). Олена Поліщук залюбки всім відповіла.

Захоплені слухачі з гостею
Захоплені слухачі з гостею

Наприкінці зустрічі декан факультету менеджменту Вернюк Н.О. висловила переконання, що дивовижний світ розписів майстрині сприятиме формуванню найвищих художніх смаків та глибокому духовному зростанню студентства Уманського національного університету садівництва. На згадку Олені Василівні було презентовано  подарунки та квіти.

Мельник Г.В.,

викладач кафедри

української та іноземних мов