16.04.2021 7005

Краса природи – це одне з джерел, що живить доброту, сердечність і любов

«Щоб берегти землю, природу, треба її полюбити; щоб полюбити, треба пізнати. Пізнавши – неможливо не полюбити». М.Пришвін.

17 квітня в Україні відзначають День довкілля. Тема актуальна щороку, але коли молодь дружніми масами починає перейматися проблемами та питаннями довкілля, світ стає кращим.

Всеукраїнський День довкілля відзначають в Україні, починаючи з 1999 року. Дане свято увійшло в життя українців згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98 з ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України й громадських природоохоронних організацій щодо розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією «Дерево – Життя» й іншими громадськими ініціативами.

Саме третя субота квітня стала для громадських організацій днем для проведення заходів, націлених на зміну свідомості українців і гостей нашої держави. Адже поліпшення стану навколишнього середовища прямим чином залежить від нас. Наразі людство має всі можливості для покращення навколишнього середовища. Очищення водних ресурсів, озеленення приміських територій і житлових кварталів, відновлення та збереження заповідних об’єктів, примноження знань в галузі сортування відходів людської життєдіяльності, поширення екологічних знань – це лише окремі аспекти, що покликані поліпшити стан навколишнього середовища.

І спільнота Уманського національного університету садівництва всіляко підтримує та пропагує підтримку збереження навколишнього середовища. Тож напередодні 17 квітня колективи кафедр і підрозділів університету зорганізувалися та провели масштабне весняне прибирання території навчального закладу.

Краса природи – це одне з джерел, що живить доброту, сердечність і любов
Краса природи – це одне з джерел, що живить доброту, сердечність і любов

Варто знати і те, що довкілля відновлюється і самостійно, без людського впливу, однак для цього потрібно зменшити втручання, не руйнувати земної гармонії і розумно зважено до власних дій. Тож наше відповідальне ставлення до природи має формуватися щоденно – і тоді внутрішній екологічний рух матиме вплив на довкілля всього світу.

З Днем довкілля, шановні колеги! І хай гармонія навколишнього середовища пронизує вас щоденно, адже мудрість великого вчителя В.О. Сухомлинського просто та влучно висловлює: «Краса природи – це одне з джерел, що живить доброту, сердечність і любов».

Здоров’я вам міцного!

Пресцентр Уманського НУС