19.12.2013 5091

І на сторінках старих оживає минуле

18 грудня в приміщенні Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань» відбувся науково-практичний семінар «Значення архівної справи в життєдіяльності держави, області, міста», учасниками якого стали представники Уманського національного університету садівництва.

Вітальним словом семінар відкрив директор ДІАЗ «Стара Умань» Олександр Мельник, який зазначив, що архівна справа є основою життя будь-якої держави та її регіонів, адже на сторінках старих документів нащадки відкривають світ своїх предків, їх звичаї, погляди на майбутнє.

Учасників семінару привітала й заступник міського голови Галина Кучер, яка відзначила цінність архіву м. Умані, яким опікується рада міста на чолі з міським головою Юрієм Бодровим.

І на сторінках старих оживає минуле
І на сторінках старих оживає минуле

Виставку архівних документів представила начальник архівного відділу Уманської міської ради Неля Ходаківська, презентувавши книгу про місто Умань, яку написав колишній викладач Уманського НУС, кандидат історичних наук, доцент Анатолій Коваль. На її сторінках повністю розкрита історія та сьогодення міста Умані: від моменту його заснування і до сьогоднішніх днів.

І на сторінках старих оживає минуле
І на сторінках старих оживає минуле

На семінарі була представлена й експозиція Уманського НУС, яка висвітлювала життєвий і творчий шлях доктора сільськогосподарських наук, професора Симона Самійловича Рубіна.

Симон Самійлович належав до тих непересічних постатей, які своєю багатогранною творчою діяльністю зробили вагомий внесок у розвиток сучасної аграрної науки, а його наукова і педагогічна діяльність завжди поєднувалась з активною громадською роботою.

І на сторінках книги, і в старих архівних документах оживали постаті минулого, які сприяли становленню Умані як осередку культури, науки, традицій, прогресивних поглядів у завтрашній день.

Прес-центр університету