20.02.2020 5586

Герої нашого часу

Не плач і не ридай, родино,

Хоч біль ніколи не мине.

Пишайся, ненько Україно –

Найкраща сотня в небо йде.

Борись, Вкраїно, за свободу,

Бо кров і сльози пролились.

І пам’ятай своїх героїв,

Їх шанувати поклянись.

Залишиться кривавий лютий

В серцях вкраїнських громадян.

Не панувати злу в країні?

Хоч й стогне вся земля від ран!

20 лютого спільнота Уманського національного університету садівництва взяла участь у виховній годині «У нашій пам’яті вони назавжди залишились», присвяченій Дню пам’яті Небесної Сотні та подіям на сході України.

Метою виховної години було формування ціннісних орієнтирів до держави та суспільства, формування рис сучасного патріота української держави, виховання почуття співучасті та милосердя у молодого покоління.

Шість років тому, у 2014, під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею, а 20 лютого стало трагічним днем для багатьох українських родин. «Небесна Сотня» – так охрестили тих, хто ціною власного життя боронив високі ідеали свободи України.

Виховна година була на високому рівні організована Центром культури та виховання студентів. Атмосфера в актовій залі була пронизана мінорною нотою болючих подій сучасної історії України. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв. Щемливими, відвертими піснями та журливими віршами юні артисти правдиво відобразили настрій українців не лише у залі, а й по всьому світу, адже болить усім. І біль не вщухає – жалоба за загиблими стуманює радість сьогодення.

Герої нашого часу
Герої нашого часу
Герої нашого часу
Герої нашого часу
Герої нашого часу
Герої нашого часу
Герої нашого часу
Герої нашого часу

Не забуде ніколи український народ, якою кривавою ціною сплатив він за свою необачність при виборі влади. Пам’ятаймо Героїв, адже  пам’ять – це вакцина від хвороби повтору помилок минулого. І пророчими стали нині слова Бориса Грінченка: «Кожен повинен боронити свій рідний край, не жаліючи свого життя». «Небесна Сотня» – це Герої нашого часу!

Велика вдячність організаторам за підготовку виховної години.

Пресцентр Уманського НУС