14.04.2016 6141

Фестиваль мистецтв «Зірковий крок – 2016»

9 квітня  в Будинку офіцерів м. Вінниці відбувся III Всеукраїнський конкурс-фестиваль мистецтв «Зірковий крок – 2016». 

Фестиваль мистецтв «Зірковий крок – 2016»
Фестиваль мистецтв «Зірковий крок – 2016»

У програмі брали участь як солісти, так і творчі колективи малих і великих форм виконання в усіх жанрах і напрямах, яких оцінювали журі:

- голова та член журі – начальник Управління культури, національностей та релігій ХОДА –Трунова І.М.;

- заслужена артистка України, Народна артистка  Слобожанщини, автор, композитор, виконавець – Наталія Май;

- директор конкурсу, директор продюсерського центру «Oma music star», член управління ТС АДЕМУ, композитор, виконавець – Оксана Мазур;

- магістр музичної педагогіки та виховання, старший викладач кафедри теорії та методики музичного мистецтва Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії – Світлана Коханська;

- артистка балету Державного академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» м. Хмельницький, хореограф постановник у напрямках українського народного та сучасних танців – Вікторія Паламарчук;

- керівник телевізійної студії «Вместе» м. Дніпропетровськ, директор творчого табору «Вместе» в Болгарїї та Греції, член національної спілки журналістів України, генеральний продюсер серіалу «Перемена» на 1 Національному каналі – Олександр Лишанський. 

Фестиваль мистецтв «Зірковий крок – 2016»
Фестиваль мистецтв «Зірковий крок – 2016»

На фестиваль завітали і танцюристи з м. Умань – театр сучасного танцю «Модерн», і колектив-супутник дитяча хореографічна студія «Уманська перлинка» Уманського національного університету садівництва, художній керівник Н. Шаповаленко, балетмейстер  М. Александрова.

Учасники фестивалю мали право представити свій колектив лише одним художнім номером в одній номінації і відповідній віковій категорії. 

Фестиваль мистецтв «Зірковий крок – 2016»
Фестиваль мистецтв «Зірковий крок – 2016»

Через велику кількість учасників перегляд відділення «Хореографія» журі розпочали лише о 17.00 годині.

Першими на сцену вийшли учасники студії «Уманська перлинка» з хореографічною композицією «Веселі гноми» у номінації сучасна хореографія, молодша вікова категорія. Номер журі відзначили, як кращий зразок дитячого хореографічного твору, в якому присутні грамотна лексика, композиційна побудова номера, технічне виконання учасників  і найголовніше­ – розуміння того, про що діти танцюють.

Наступними вийшли учасники студії «Уманська перлинка» з танцем «Пустотливі кошенята» – номінація сучасна хореографія, середня вікова категорія. Цей номер журі відзначили як кращий приклад синхронності і техніки  виконання. Підкреслили вагомий внесок керівника  у постановку номера, а також наголосили, що це є одним із кращих зразків роботи керівника із творчим  дитячим хореографічним колективом.

І останніми   виступили учасники театру сучасного танцю «Модерн» з хореографічною постановкою «запальні дівчата». Журі подякували за драйв, енергію та  настрій, і лише на 68 номері конкурсної програми перегляд хореографічного відділення закінчився.

Мить нагородження. Нагороди отримали  керівники творчих колективів, дипломи I, II, III ступенів вручені лауреатам конкурсу і жодної згадки про наші колективи…. Напруга зростала, здавалося, що  про нас забули… І ось нарешті незабутня мить, оголошення переможця Гран-прі. Це неймовірно! Наші колективи отримують три Гран-прі. Першим отримав цю нагороду учасник театру танцю «Модерн». Ще два Гран-прі отримала дитяча студія за кожен номер зокрема. Більше того, колективи отримали запрошення в Болгарію на міжнародний фестиваль і відпочинок в м. Кітен, отримавши від організаторів сертифікат на 15 тис. грн. – театр танцю «Модерн» та  на 20тис. грн. – студія «Уманська перлинка».

Бачили б ви ці емоції, відчули б ви цю атмосферу радості і щастя. Це  мабуть найбільша нагорода – щасливі дитячі очі. 

Фестиваль мистецтв «Зірковий крок – 2016»
Фестиваль мистецтв «Зірковий крок – 2016»

Користуючись нагодою від імені творчого колективу хочу висловити вдячність ректору Уманського НУС, професору Олені Непочатенко, завідувачу Центру культури і виховання студентів Петру Паєвському, коменданту Валентині Гронській, начальнику охорони Віктору Заболотному за розуміння та підтримку творчої учнівської та студентської молоді.

 

                                                                          Наталія Шаповаленко