04.11.2013 4887

Факультет економіки і підприємництва провів «Дебют першокурсника»

У ніч з 31 жовтня на 1 листопада традиційним для більшої частини світу стало святкування свята Всіх Святих, відомого як Хелловін, або на території слов’янських держав – Відьомська ніч. Історично склалося так, що нині про старослов’янське свято пам’ятають лише старожили, або ті, хто цікавиться окультними науками. Проте уся сучасна молодь вважає за належне підтримати поширення моди на святкування американської версії ночі всіх святих.

Згідно з віруваннями наших предків, це свято означає собою прихід на поверхню Землі як темних, так і світлих сил, які лише в цей день припиняють свою одвічну війну і мирно святкують. Тому і вважається, що в цю ніч потрібно берегтись від злих сил. На заході культура святкування звелася до того, що молодь переодягається у героїв сучасних фільмів жахів та лякає перехожих по вулицях вигуками типу: «Цукерки – або смерть!».

Факультет економіки і підприємництва провів «Дебют першокурсника»
Факультет економіки і підприємництва провів «Дебют першокурсника»

Рада студентського самоврядування факультету економіки та підприємництва, не відстаючи від традицій сучасного життя, в рамках проведення традиційного щорічного «Дебюту першокурсника» в приміщенні студентської їдальні організувала свято з тематикою Хелловіна. За задумом культурно-просвітницького сектору студради, усі учасники вечора мали бути тематично одягнутими, перед тим якомога ретельніше продумавши свій образ, адже апогеєм вечора став конкурс на «Найхеллоувінський прикид». Захід набув такого розголосу, що виявилися бажаючі взяти в ньому участь не лише із інших курсів нашого факультету, а й з інших факультетів університету.

Увесь вечір присутні мали змогу слухати виступи талантів першого та третього курсів факультету економіки та підприємництва, що вражали своєю майстерністю й багатогранністю, та брати участь у різноманітних тематичних конкурсах. Після чого усіх було запрошено до скромного студентського столу і ведуча оголосила про початок «найдрайвовішої» частини заходу – «Дискотеки у їдальні».

Факультет економіки і підприємництва провів «Дебют першокурсника»
Факультет економіки і підприємництва провів «Дебют першокурсника»

Окремою темою все ж таки стали костюми присутніх. Варто відзначити і тематично загримованих скелетів, і українізовані версії зла – своєрідних панночок з гоголівського «Вія», і традиційних хелловінських відьом, ба – навіть невідомо звідки взятого тигра. Яскравими були групки із зомбі та «медсестер», що жахали одним лише своїм виглядом.

Рада студентського самоврядування дякує всім учасникам свята за активну студентську позицію, проявлену креативність та творчість. А також сподівається на неодноразовість подібних заходів у майбутньому.

Прес-центр Ради студентського самоврядування

факультету економіки і підприємництва