18.07.2019 5666

Енергія танцюристів Уманського НУС заполонила зарубіжного глядача

Уманський національний університет садівництва зрощує неймовірно талановиті кадри.

Особливо плідними у творчій сфері стали для навчального закладу два останні місяці: художні колективи університету, народний самодіяльний ансамбль танцю «Нивка» та театр сучасного танцю «Модерн», під керівництвом Наталії Шаповаленко, з конкурсними програмами побували на фестивальних заходах у Польщі, Чехії, Болгарії, а також у гостинній, сонячній Грузії.

Участь у міжнародних фестивалях-конкурсах завжди згуртовує колектив, адже це – натхнення до нових творчих здобутків і спілкування з талановитою молоддю з різних країн Європи, розвиток і вдосконалення наставника та колективу.

Натомість хореографічні колективи настільки відчули енергію Терпсіхори в мальовничій грузинській красі, що, забувши про скромність, притаманну нашій молоді і керівнику, здобули першість.

Проте, про все по черзі. Про частину фестивалів ми вже інформували загал раніше, а нині мова піде про нові подорожі та досягнення хореографічних колективів Уманського НУС.

У Болгарії підготовчий склад театру сучасного танцю «Модерн» взяв участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі «Зірковий прибій», який проходив у містах Кітен і Созополь, де виборов два других місця у номінації «Сучасна хореографія». Під час проведення фестивалю учасникам колективу випала можливість познайомитися з відомим хореографом, режисером-постановником всеукраїнських шоу телеканалу СТБ «Танцюють всі», «Танці з зірками», «Повернення героїв» Романом Горбачем, який був головою журі цього ж фестивалю.

Болгарія.Після виступу
Болгарія.Після виступу
Болгарія.Роман Горбач і учасники підготовчої групи театру танцю Модерн
Болгарія.Роман Горбач і учасники підготовчої групи театру танцю Модерн

Побували наші танцюристи і в Грузії, на ІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі «Золотий водоспад», що проходив у Батумському театрі опери і балету. Конкурс, на який завітало чимало учасників (танцювальні колективи з різних країн світу: Литва, Болгарія, Польща, Індонезія, Ізраїль, Грузія, Україна та багато інших), тривав три дні. Не зважаючи на неймовірний талант суперників, народному самодіяльному ансамблю танцю «Нивка» все ж вдалося гідно презентувати результати повсякденної праці та таланту і в напруженій боротьбі вибороти перше місце у номінації «Народна хореографія».

«Високий професіоналізм колективів, розмаїття національних костюмів, бездоганний  організаційний рівень і неупереджена робота журі залишили надовго незабутні враження. Для нашого колективу було великою честю виступити на сцені одного з кращих театрів Грузії, а також отримати запрошення від організаторів фестивалю взяти участь у ювілейному  Міжнародному конкурсі «Золотий дельфін–2020», який відбудеться наступного року у місті Батумі, Грузія. Також надовго запам’ятається тепла, дружня атмосфера між учасниками колективів – це і всебічна підтримка під час конкурсних виступів, і обмін сувенірами та контактами – все надовго залишить приємні спогади», – розповідає Наталія Шаповаленко, керівник колективів, – «Та найбільше вразив нас своєю красою Батумі – столиця Аджарської АР. Дивовижна близькість моря і гір, їх живописне поєднання та спорідненість, чисте гірське повітря змішане з морським бризом – все це здається раєм на землі. А родзинкою в розмаїтті краси під час екскурсії по славетній Аджарії стало знайомство з сім’єю професійних артистів Малакмадзе, які організували подарунок для нас: частування стравами грузинської кухні, знайомство з місцевим фольклором, майстер клас з народного грузинського танцю».

Грузія. Нивкана сцені театру опери і балету. Батумі
Грузія. Нивкана сцені театру опери і балету. Батумі
Грузія.Нивка і танцюристи з Індонезії
Грузія.Нивка і танцюристи з Індонезії
Грузія.Нивка перед виступом
Грузія.Нивка перед виступом
Казкова природа Грузії
Казкова природа Грузії
Учасниці ансамблю Нивка в національних грузинських костюмах
Учасниці ансамблю Нивка в національних грузинських костюмах
Енергія танцюристів Уманського НУС заполонила зарубіжного глядача
Енергія танцюристів Уманського НУС заполонила зарубіжного глядача

Світлини та гарний настрій ще довго викликатимуть посмішку на устах наших талановитих танцюристів.

Хореографічні колективи університету – народний самодіяльний ансамбль танцю «Нивка» та театр сучасного танцю «Модерн» - висловлюють щиру вдячність ректору Уманського НУС Олені Непочатенко за всебічну підтримку творчої студентської та учнівської молоді, помічнику ректора Петру Паєвському та деканам факультетів.

А ми, колеги та студенти, одним словом – шанувальники талантів наших танцюристів, в свою чергу,  дякуємо талановитим майстрам своєї справи за феєричні емоції, які ви даруєте нам своїм мистецтвом і бажаємо невичерпного запасу цікавих ідей і творчих задумів!

Прес-центр Уманського НУС