20.09.2013 4920

Думка першокурсника: «Маю за честь бути студентом Уманського національного університету садівництва»

Відгомоніли, відшуміли святкові дні початку вересня, і для студентів почалися будні. І в вихорі подій, нових вражень і емоцій хочеться почути думку першокурсників про їхнє перше враження, отримане в університеті.

«17 вересня ми, студенти першого курсу факультету менеджменту, відвідали музей Уманського національного університету садівництва. Сторінки історії його створення і розвитку перелистала перед нами його завідувач Лариса Олександрівна Цимбровська.

Поринувши під час розповіді у далекий 1844 рік, ми стали свідками заснування єдиного в Російській імперії Головного училища садівництва, а потім, ніби кадри з кінофільму, перед нами пролітали віхи розвитку нашого рідного університету.

Думка першокурсника: «Маю за честь бути студентом Уманського національного університету садівництва»
Думка першокурсника: «Маю за честь бути студентом Уманського національного університету садівництва»

Лариса Олександрівна підкреслила, що особистості завжди відігравали важливу роль в історії нашого навчального закладу. Із часу заснування університету сільське господарство отримало понад 40 тис. висококваліфікованих фахівців, серед яких 32 академіки, понад 700 докторів наук і понад 2 тис. кандидатів наук. З них 23 особи нагороджені Золотою Зіркою Героя Соціалістичної Праці, а Парубок О.Н., Шліфер Л.Й. удостоєні цієї нагороди двічі. Серед випускників університету – Герой Радянського Союзу Глібко Ю.К., Герої України Масельський О.С. і Яковишен Л.Г., вісім народних депутатів України, багато відомих державних діячів, керівників підприємств, фахівців-господарників. Розповідь супроводжувалась показом архівних фотографій, документів та експонатів.

Поряд з історичними віхами розвитку, студенти дізнались і про особливості сучасного функціонування університету, адже нині на шести факультетах університету за 13 напрямами та 19 спеціальностями навчається понад 6000 студентів, а навчальний процес забезпечують 28 кафедр.

І тому ми, першокурсники, вважаємо, що сучасні покоління студентів повинні бути вдячними своїм попередникам за можливість жити, навчатись і працювати в університеті, підтримувати їхні здобутки, примножувати славу рідного навчального закладу та гордо нести крізь життя звання студента Уманського національного університету садівництва».

 

Студентка 11-з групи

факультету менеджменту

Белім Анастасія