28.03.2013 5696

«Добродії» на Міжнародному фестивалі «Студентські жарти -2013»

Місто Запоріжжя є одним з найбільших адміністративних, індустріальних і культурних центрів півдня України.

Саме  на базі Запорізького національного технічного  університету з 19 по 25 березня проходив 15-й Міжнародний фестиваль студентських театрів естрадних мініатюр  «Студентські жарти-2013». 22 колективи з міст Росії, Білорусії і України приїхали сюди, щоб позмагатися в акторській майстерності і вибороти першість для свого навчального закладу. На однакових засадах змагалися як професійні, так і аматорські колективи.

Прес-конференція
Прес-конференція

Членами  журі  фестивалю були відомі зірки української та російської естради і кіно: Василь Бендас – актор театру і кіно, режисер, заслужений «довгоносик» України, Олег Зима – режисер, заслужений артист України, Віктор Андрієнко – актор, режисер, сценарист українського і російського кіно, заслужений «довгоносик» України, проректор ЗНТУ, Вадим Набоков – російський і український артист, клоун, учасник клоунського театру «Каламбур», Тетяна Іванова – російська і українська актриса, клоунеса, учасниця клоунського театру «Каламбур»,  Лариса Нєвєрова – заслужений хореограф України, Олег Григор’єв – заслужений артист України.

У фестивалі вперше прийняв участь колектив народного аматорського студентського театру естрадних мініатюр «Добродії» (художній керівник та режисер Галина Яківна Бруй) Уманського національного університету садівництва. Однак пощастило виступити на великій  фестивальній сцені із 23 учасників колективу лише 8: Максиму Подоляну, Анастасії Гуменній, Артему Петришину, Олені Чепурко, Дмитру Чебанову, Михайлу Гацанюку, Павлу Мельниченку та  Юлії Тітовій.

Наші СТЕМівці гідно виступили перед шанованим журі та прискіпливими глядачами і здобули перемогу – диплом фестивалю. А ще учасники колективу набули величезного акторського та режисерського досвіду від інших колективів, а найбільше – від спілкування із професійним  журі. Члени журі доброзичливо та майстерно допомогли виявити помилки у виступах колективів і дали добрі настанови у творчому рості кожному колективу  та окремих учасників.

З перемогою вас, шановні «Добродії»!
З перемогою вас, шановні «Добродії»!

«Добродії» під час спілкування із російською і українською актрисою, клоунесою, учасницею клоунського театру «Каламбур»Тетяною Івановою.
«Добродії» під час спілкування із російською і українською актрисою, клоунесою, учасницею клоунського театру «Каламбур»Тетяною Івановою.

Наш виступ сподобався  режисеру, сценаристу українського і російського кіно, заслуженому «довгоносику» України, Віктору Андрієнку.
Наш виступ сподобався режисеру, сценаристу українського і російського кіно, заслуженому «довгоносику» України, Віктору Андрієнку.

Організатори фестивалю провели екскурсії і ознайомили учасників фестивалю   з історією міста, показали його визначні місця: найдовший в Європі (22 кілометри) проспект Миру, дамбу Дніпрогесу, пам’ятник захисникам Вітчизни, а також побували на славетному острові, де розташований музей під відкритим небом, збудований на честь запорізького козацтва. Ми там побачили старовинні обладунки козака – воїна, різну зброю часів козацтва, портрети гетьманів Запорізької Січі і їх грамоти, деревину із славнозвісної козацької «чайки», знаменитий козацький дуб та багато іншого з історії нашого краю.

Учасники народного аматорського СТЕМу «Добродії» висловлюють велику вдячність організаторам фестивалю: адміністрації Запорізького національного технічного університету за запрошення, теплий прийом і щиру гостинність; адміністрації Уманського національного університету садівництва на чолі з ректором професором Оленою Непочатенко  за надану можливість побувати на фестивалі; художньому керівнику та режисеру колективу Галині Бруй за вміння та мудрість у  розкритті наших сценічних талантів.

На фестивалі ми мали змогу не лише показати свої акторські здібності, але й познайомитись і подружитись з однодумцями з багатьох міст Білорусії, Росії  та України.

 Друзі, до зустрічі на фестивалі «Студентські усмішки -2014»!

                Ансатасія Гуменна та Максим Подолян, учасники колективу